Psikolojik danışma

Psikolojik danışma

Psikolojik Danışma Nedir?

Psikolojik danışma, bireylerin kişisel, sosyal, eğitimsel ve mesleki konularda kendini anlaması, amaçlarını belirlemesi, sağlıklı kararlar vermesi, varolan potansiyelini geliştirmesi, varolan problemlerini çözmesi, baş etme becerilerini geliştirmesi için tarafsız ve gizliliğe önem veren eğitimli ve deneyimli uzmanlardan yardım aldığı bir gelişim sürecidir.

Psikolojik Danışman Kimdir?

Psikolojik danışman, bireye yardım sürecinde yoldaşlık eden, onun problem alanlarına yönelik hedeflerine ulaşmasını sağlayan, çeşitli konularda sağlıklı karar vermesini sağlayan ve bireyin kendini geliştirmesi konusunda ona destek olan kişidir. Danışan kişi karanlıkta kaybolmuş bir gemiyse, psikolojik danışman ona karayı gösteren bir fenerdir.Psikolojik danışmanlar, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nden mezun olmuş, alanlarında deneyimli ve uzman kişilerdir.

Psikolojik danışma süreci nasıl işler?

Psikolojik danışma sürecinde danışanlarımızla öncelikle bir öngörüşme yapılmakta ve belirlenen problem alanlarına yönelik verilecek hizmet alanı (yönlendirme, bireysel psikolojik (ergen- çocuk- yetişkin) danışma, bilgilendirme, grupla psikolojik danışma vs) belirlenmektedir. Daha sonra danışmanımızla birlikte belirlenen gün ve saatte (haftada bir gün-45-50dk) seanslara devam edilmektedir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Ilgın Özant

Etiketler
Danışma
Psk. Dan. Ilgın Özant
Psk. Dan. Ilgın Özant
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube