Psikokinezyoloji nedir?

Psikokinezyoloji Nedir? Kişinin bedenini, ruhsal durumunu ve yaşantısını etkileyen bilinçaltı yüklerinden kurtulması için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Nasıl Uygulanır? Kaslar elektriksel uyarılarla çalışan dokulardır. Merkezi sinir sistemindeki sinyallerden de etkilenirler ve gelen sinyale göre güçleri değişiklik gösterir. Olumlu sinyallerde güçlenirken olumsuz sinyallerde güçleri azalır. Bu gerçekten yola çıkarak kişinin şu an yaşamakta olduğu bedensel veya psikolojik problemlerin sebebi olan bilinçaltı yüklere ulaşılabilir. Bunun için her defasında kişiye hedefe yönelik bir cümle tekrarlatılarak, kişinin daha önceden seçilen referans kasının gücü test edilir. Bu sayede fiziksel hastalıklarda, fobilerde, takıntılarda, anksiyete ve depresyonlarda bilinç altında yatan yüklere bir projeksiyon sağlanır. Bulunan ilgili yüklerdeki duygu durumuna giren hastanın bilinçaltı, yine kas testiyle bulunan yöndeki göz hareketleriyle resetlenir ve yerine yeni olumlamalar yerleştirilir. Daha sonra self tedavi ile devam edilir ve bu olumlama cümleleri, hasta tarafından kendisine özgü bakış yönlerindeki göz hareketlerini yaparken ve yine kendine özgü akupunktur noktalarını kendi kendine uyarırken günlük olarak tekrarlanır. Hasta iyileşinceye kadar kontrollerle ve tekrarlarla bu tedavi sürdürülür.

Psikokinezyoloji nedir?

Psikokinezyoloji Nedir?

Kişinin bedenini, ruhsal durumunu ve yaşantısını etkileyen bilinçaltı yüklerinden kurtulması için uygulanan bir tedavi yöntemidir.  

Nasıl Uygulanır?

Kaslar elektriksel uyarılarla çalışan dokulardır. Merkezi sinir sistemindeki sinyallerden de etkilenirler ve gelen sinyale göre güçleri değişiklik gösterir. Olumlu sinyallerde güçlenirken olumsuz sinyallerde güçleri azalır. Bu gerçekten yola çıkarak kişinin şu an yaşamakta olduğu bedensel veya psikolojik problemlerin sebebi olan bilinçaltı yüklere ulaşılabilir.

Bunun için her defasında kişiye hedefe yönelik bir cümle tekrarlatılarak, kişinin daha önceden seçilen referans kasının gücü test edilir. Bu sayede fiziksel hastalıklarda, fobilerde, takıntılarda, anksiyete ve depresyonlarda bilinç altında yatan yüklere bir projeksiyon sağlanır.

Bulunan ilgili yüklerdeki duygu durumuna giren hastanın bilinçaltı, yine kas testiyle bulunan yöndeki göz hareketleriyle resetlenir ve yerine yeni olumlamalar yerleştirilir. Daha sonra self tedavi ile devam edilir ve bu olumlama cümleleri, hasta tarafından kendisine özgü bakış yönlerindeki göz hareketlerini yaparken ve yine kendine özgü akupunktur noktalarını kendi kendine uyarırken günlük olarak tekrarlanır. Hasta iyileşinceye kadar kontrollerle ve tekrarlarla bu tedavi sürdürülür.

Psikoterapi ve Hipnozdan Farkı Nedir?

Psikoterapide hasta ile terapist çok uzun süren seanslar boyunca karşılıklı konuşarak hastanın ruh hali, duygu, düşünce ve davranışlarını irdeleyerek problemin kökenine inmeye çalışırlar. Bu sayede hastanın iç görü kazanarak yeni bir bilinç düzeyine erişmesi hedeflenir. Bilinç düzeyinde gezinilerek bilinç altı problemler anlaşılmaya çalışılır.

Hipnozda ise hasta dış uyaranlara duyarsız, terapistin direktiflerine ise çok daha duyarlı olduğu özel bir trans durumuna getirilerek bilinç altı programlanmaya çalışılır.

Psikokinezyolojide ise aylarca hasta ile konuşmaya ya da hastanın trans haline sokulmasına gerek olmadan kas testi rehberliğinde dakikalar içinde doğru bilinçaltı yüklenmelere erişilebilir. Kişi bilinçlidir ve doktoruyla iletişim içindedir. Doğru bilinçaltı yüklere ulaşıldığında genellikle hasta ağlamaya başlar. Limbik sistemde birikmiş enerji hastaya yaptırılan özel göz hareketleriyle kısa sürede deşarj edilebilir, aynı şekilde belirli bir teknik ile ve yeni olumlamalarla kısa sürede fayda sağlanabilir.

Neden Önemlidir?

Fibromiyalji, kronik yorgunluk, kronik ağrılar gibi bazı fiziksel hastalıkların da temelinde bilinç altı yüklenmeler yatar. Çoğu kez hem hasta hem de doktor bunun farkında değildir. Özellikle yapılan tıbbi tedavilere rağmen iyileşemeyen hastalarda mutlaka bilinçaltı yüklenmeler yönünden değerlendirmek gerekir. Böyle durumlarda hangi tedavi yapılırsa yapılsın bilinçaltı yeterince resetlenmeden hasta tam şifa bulamaz.

Kimler Bu Tedaviyi Uygulayabilir?

Regülasyon tıbbı yaklaşımı kapsamında Uygulamalı Kinezyoloji eğitimi alan hekimler ve diş hekimleri tarafından uygulanabilir.

Bu makale 22 Ağustos 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Bilgehan Biçer

1969 Doğumlu, 1993 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, 2000 Ankara Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi (ARM) ihtisaslı Fizik Tedavi Uzman hekimidir. Pratisyen hekimliğinde 4 yıl acil, diyaliz ünitesi ve sağlık ocağında görev yapmış, uzman hekimlik döneminde 4 yıl devlet hastanesi fizik tedavi bölümünde çalıştıktan sonra devlet görevinden ayrılarak Ankara’da 2004-2024 yılları arasında 20 yıl boyunca işlettiği Özel Fizik Tedavi Merkezi’nin kurucusu ve uzman hekimi olarak çalışmıştır. 2024 yılında bütüncül bakış açısıyla Regülasyon Tıbbı Uygulamalarını kapsamlı olarak uyguladığı bireysel kliniğini açmıştır.   Çalışma hayatı boyunca yurt içi ve dışı birçok eğitime katılıp hekimlik sanatında kendini geliştirerek hastalarına şifa sunma gayretinde olmuştur. Bu süreçte Medikal Estetik, Lenf Ödem Tedavisi, Ozon Terapi, Proloterapi, Ot ...

Uzm. Dr. Bilgehan Biçer
Uzm. Dr. Bilgehan Biçer
Ankara - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube