PRP tıpta doku yada organ hasarını düzeltmek, fonksiyonlarını tekrar kazandırmak ve gençleştirmek amacıyla yapılan etkili ve en güncel tedavi şeklidir.
Bu tedavi için hastanın kolundan kan alınır bu kanın içerisindeki tedavi edici hücreler olan trombositler ayrıştırılır. Trombositten zengin olan ve kandan elde edilen bu sıvı fonksiyonu bozuk olan organa enjekte edilir.
PRP dokudaki kanlanmayı artırıp, doku hasarını tamir etme ve bu sayede dokuyu gençleştirme etkisi vardır.
Tıbbın birçok alanında kullanımı vardır. Mesela ortopedistler hasarlanmış diz eklemine, plastik cerrahlar saç dökülmesine karşı saçlı deri altına, cildiyeciler yüzdeki kırışıklıklara, kadın doğumcular aşılamanın başarısını artırmak için rahim içerisine kullanırlar.
Ürolojide ise sertleşme sorunu, erken boşalma ve peyroni gibi bozulmuş olan penis fonksiyonlarını tekrar kazandırmak için yapılır. İlaveten penis büyütme amacıyla da kullanılır.
Prp doğal bir tedavi şekli olduğu için hiçbir yan etkisi yoktur. İşlem günü hasta günlük işlerini yapabilir cinsel ilişkiye de girebilir.
Prp tedavisinin başarı oranı %85 lerdedir. Şeker hastalığı olupta tedavisini bırakanlar, sigara içipte sigarayı bırakmayanlar veya azaltmayanlar, aşırı obez olupta kilo vermeyenlerde tedavinin başarısı düşük olabilir.
Sonuçta PRP tedavisi cinsel fonksiyon bozukluğu olan hastalarda en güncel en etkili ve hiçbir yan etkisi olmayan en iyi tedavi şeklidir.