Proloterapi tedavisi

Prof. Dr. Aydın Arslan
Prof. Dr. Aydın Arslan
20 Mart 2019127 görüntülenme
Randevu Al
Proloterapi tedavisi

Proloterapi zayıflayan, aşınan, gücünü kaybeden, yıpranan ve hasarlanan tendon, ligament ve eklemlere proliferatif ve irritan solüsyonları enjekte edilerek dokuların yenilenip eski gücüne kavuşmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Proliferatifin hücre-doku yenileyici, irritanın ise tahriş edici özelliği sayesinde vücudun iyileştirici mekanizmaları hareket geçer ve eklem, tendon, ligament ve kas ağrıları tedavi edilir.

Proloterapi Hangi Hastalıkalarda Kullanılır?

Kireçlenmeler

Menisküs

Tendinit ve ligamentit ağrıları

Kas ve tendonlarda şişmeler ve ağrılar

Bel, boyun, sırtı ağrıları

Baş ağrıları

Bel ve boyun fıtığı

Tenisçi dirseği

Karpal tünel sendromu

Avasküler nekroz

Donuk omuz

Omuz sıkışması

Topuk dikeni

Skolyoz

Ayak bileği burkulmaları sonrası geçmeyen ağrılar

Morton Nöroma

Proloterapi Nasıl Yapılır?

Aslında tüm hastalıklarda yapılan işlem aynıdır. Yani içinde onarıcı maddeler olan karışım, enjeksiyon yardımıyla sorunlu bölgeye iletilir. Proloterapide yapılan şey iğne ucunu neşter gibi kullanarak hasarlı bölgeyi onarmaktır.Onarıcı madde olarak PRP, proliferatif ve irritan gibi içerikler kullanılabilir. Proloterapi ağrıyı gidermeye yönelik değil problemi gidermek amacıyla yapılır.

Proloterapi Kaç Seans Uygulanır?

Proleterapi için genellikle ortalama 4 seans yeterlidir. Ancak seans sayısı tamamen hastanın durumuyla ilgilidir. Hastanın yaşı, kilosu, yaşam alışkanlıkları, ek hastalıkları; hastalığın süresi ve derecesi seans sayısını arttırabilir. Bazı durumlarda 6-8 seansa çıkmak gerekebilirken bazen tek seans yeterli gelebilir.

Proloterapi Kaç Dakika Sürer?

Proleterapi uygulaması için 5-10 dakikalık süre yeterlidir. Ancak hazırlıkla birlikte 30 dakika kadar sürer. Seanslar genellikle 3-4 haftada bir tekrarlanır. Ancak bu aralık da hastanın ve hastalığın durumuna göre değişir. Bazı durumlarda daha seyrek aralıklarla gelmek gerekirken bazı durumlarda sıklık arttırılır. Buna doktor karar verecektir.

Proloterapi Ağrı ve Acı Yapar mı?

Proloterapi iğne ile uygulanır. İğnenin batması sırasında çok küçük acı hissedilebilir. Bu tamamen hastanın ağrı eşiğiyle ilgili bir durumdur. İğne korkusu olan bir hastaya bu tedavi uygulamak çok doğru olmaz.

Proloterapi Kesin Çözüm Müdür?

Hiçbir tedavi yöntemi kesin çözüm değildir. Ameliyat sonrasında dahi sorunlarınızdan kurtulmanızın garantisi verilemez. Proloterapinin birçok hastada başarı sağladığını söyleyebiliriz. Ameliyat gibi komplikasyon riskleri olan bir işlemden önce yan etkileri az, doğal, zararsız, kalıcı ve etkili olan ameliyatsız proloterapi yönteminin uygulanması yanlış olmayacaktır.

Proloterapinin Zararları, Riskleri, Yan Etkileri Var Mıdır?

Proloterapinin yan etkileri yok denecek kadar azdır. En ciddi yan etki binde bir görülebilen enfeksiyon riskidir. Bu riski daha da aza indirmek için sterilizasyonun arttırılması gerekir. Buna nazaran daha sık görülen yan etkiler enjeksiyon yapılan bölgede ağrı, morluk, şişlik ve sertlik oluşması, gibi semptomların görülmesidir. Ki bunlar son derece normal ve beklenen durumlardır. 

Etiketler

Bel ağrılarıBoyun spazmıKalça eklemindeki rahatsızlıkKalçada ağrıTenisçi dirseği tedavisiDiz ekleminde kireçlenmeDiz kıkırdağında bozulmaDizde ağrıDiz proteziMenisküs tedavisiBoyun fıtığı tedavisiBel fıtığı tedavisiKalça eklemiBel fıtıklarıTopuk dikeni hastalıgıOmuz ağrılarıEl bilek ağrısıFibromiyolojiAyak bileklerinde ağrıKarpal tünelde tedaviSkolyoz hastalığıDonuk omuzEklem ağrıları tedavisiTopuk dikeni tedaviKalça kireçlenmesi tedavi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Aydın Arslan

Prof. Dr. Aydın Arslan

Pr. Dr. Aydın ARSLAN, 1978 yılında Zonguldak/Kozlu da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini Zonguldak ta bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı tıp (İngilizce) eğitimini 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimini 2003-2008 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.