Problemlerimiz ve çözümsüzlük

Problemlerimiz ve çözümsüzlük
Sebebini bilemediğimiz ya da bilindik problemlerimiz belki geçici ve anlık bulduğumuz çözümlerimiz ile  bir müddet şiddetini azaltmış bir şekilde rahatlamamızı sağlamak adına bulabildiğimiz yöntemler olmaktadır.


Bu durum; kendi kendime yetiyorum ya da sorunlarımı çözebiliyorum şeklinde kendimizde olumlu duygu ve düşüncelerin oluşmasını sağlamaktadır. Ancak bir süre sonra tüm o bulmuş olduğumuz çözümlerimiz ve en temel problemimizden en basit sorunumuza kadar hepsi birden yıkılıveriyor ve altından kalkmak için en gerekli olan enerjimizi çok kısa sürede bitiriyor. belki  temel problemimiz o kadar da imkansız değil gibi düşünmekle farkında olmadan sadece sorunun üzerini bu düşünce ile örtüyoruz ancak zihnimiz her geçen süre içerisinde yeni küçükte olsa bir takım problemleri getiriyor ve biz her defasında sadece üzerini örtüp çözüm bullduğumuzu düşünerek hayatımıza devam ediyoruz, ta ki depresyon ve yoğun kaygı stres durumu artık tüm enerjimizi tükettiği zamana kadar.  Anlatmaya çalıştığım aslında ilk olarak kendimizi net ve gerçek bir şekilde algılamamız ile birlikte olmayı istediğimiz hedeflediğimiz yer arasında yaşamış olduğumuz karmaşa mantıklı çözüm üretmemizin önünde bir set olarak durmaktadır.


Kendi kişilik yapımız ve potansiyelimizi olduğu kadarı ile kabul ettiğimiz zaman hedeflediğimiz ve hayalimizde ki kendimizden değil sadece gerçek olan kısmından sorunlara bakıp çözümleri de bu minvalde ortaya koymak daha kalıcı ve sağlıklı bir problem çözme becerisi olarak düşünülmelidir. Burada belirtmiş olduğum gerçek benlik ve ideal benlik arasındaki karmaşanın ne tarafında ne kadar olduğumuzu belirlemek kolay olmayan bir sürecin parçasıdır. Bu aşama işte tam olarak psikolojik desteğin en gerektiği en can alıcı yeri olarak düşünülmelidir. 


Psikoterapi hizmetinin aylar ya da daha uzun sürmesi ve yeteri kadar fayda sağlayamaması bizim kendimizi algılayış biçimimizi değiştirmedikçe devam etmekte olacaktır. Kendimizi en iyi yapmak ve hedef benliğimizi gerçekte yaşamak..Kendini gerçekleştirmiş insan olmamız yolunda en önemli süreç olarak belirtilebilir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Dan. Halil İbrahim Çabuk

Etiketler
Problemleri nasıl çözmeliyiz
Uzm. Psk. Dan. Halil İbrahim Çabuk
Uzm. Psk. Dan. Halil İbrahim Çabuk
İzmir - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube