Doktorsitesi.com

Panik Atak mı?Yoksa Panik Bozukluk mu?

Uzm. Psk. Nursel Kaba
Uzm. Psk. Nursel Kaba
1 Şubat 2021128 görüntülenme
Randevu Al
Panik Atak mı?Yoksa Panik Bozukluk mu?

Kişide bir nöbet şeklinde aniden gelişen panik ataklar, yoğun anksiyete nöbetleridir. Atak anında kişi beklemediği bir anda yoğun endişenin yanı sıra kalp sıkışması, kalp çarpıntısı, boğulma hissi, soğuk terleme, ateş basması, mide bulantısı gibi fiziksel semptomlar yaşayarak fenalaşma hissi yaşayabilir. Sık sık kalp kriziyle karıştırılan panik ataklar sırasında kişi öleceğini sanar ancak atağı sakince karşılayıp gerekli egzersizleri yaparsa atak sırasında daha kontrollü olması olasıdır.

Panik bozuklukta ise yaşanılan panik ataklar daha sık bir hal almıştır ve sürekli olarak yeni bir atak yaşanacağından endişe duyulur. Bu iki atak arası yaşanılan tekrarlama korkusu ve panik atak döngüsü, panik bozukluğu yalnızca panik atak yaşıyor olmaktan ayırır.

Panik atak anlarında bunun geçici bir nöbet olduğunu kendinize hatırlatmak ve panik atak korkusuyla kendinizi soyutlamamak alınacak doğru aksiyonlardan biridir.

Etiketler

Panik atak belirtileriPanik bozukluk nedirPanik bozukluk nedenleriPanik atak

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Nursel Kaba

Uzm. Psk. Nursel Kaba

Psk. Nursel Kaba, lise eğitimini 2009-2014 yılları arasında Cibali Lisesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra lisans eğitimini Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü Tam Burslu olarak tamamlamıştır. Yine aynı üniversitede Psikoloji üzerine Çift Ana dal yapmış ve onur derecesiyle mezun olarak Psikolog unvanı almıştır. Yüksek Lisansını ise yine Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Bölümü'nde Duygudurum Bozukluklarında Kişilik Bozuklukları adlı bitirme projesiyle tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanı almıştır.. Aktif olarak Weinheim Ensitüsü ve Sistemik Psikoterapi Enstitüsü onaylı Sistemik Psikoterapi eğitimine devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır