Oyun Terapisi (Çocuk Merkezli bilişsel Oyun Terapisi)

Doç. Dr. Canan Kocaman
Doç. Dr. Canan Kocaman
28 Eylül 2016194 görüntülenme
Randevu Al
Oyun Terapisi (Çocuk Merkezli bilişsel  Oyun Terapisi)

Oyun Terapisi Ne demektir? Terapide Amaç Nedir?

Oyun, her çocuk için vazgeçilmezdir. Her çocuğa oyun yoluyla kendini ifade etme şansı verildiğinde, sınırlarını en çok zorladıkları tek alandır.  Oyun Terapisi, 3-13 yaş aralığındaki çocukların belli problemler yaşadıkları noktada, kendilerini duygusal olarak açmalarını, ifade etmelerini sağlayan, bunun sonucunda  problemin çıkış noktasını bulmaya dayanan  bir terapi tekniğidir. Amaç, çocuğun kendini ifade etmesi ve duygusal doyuma ulaşmasıdır Terapide  çocuk,  kullanılan oyuncaklar ve materyaller ile kendi dünyasını terapiste açar. Bunun sonucunda da uzman, aile ile çocuk arasında bir nevi  köprü olur. Yıkılan veya bozulan dengeleri tekrar sağlamaya çalışır. Bu yolla aileler de çocuklarının ne hissettiğini, farklı bakış açıları olabildiğini ve onlar da bazen farkedemedikleri şeyleri beklediklerini görürler.

Kimlere Uygulanır?

Duygusal problemler yaşayan

Ağır kayıplar, travmalar yaşayan

Davranış problemleri

Uyum bozuklukları

Ebeveyne bağımlılık

Sosyal ilişkilerde yetersizlik  gibi problemlerle başetmeye çalışan çocuklara uygulanmaktadır.

Etiketler

Oyun terapisi nedirOyun terapisi ne zaman uygulanırOyun terapisi sonuçlarıOyun terapisi uygulama yöntemiOyun terapisi hangi sorunlarda yardımcı olurOyun terapisi neden gereklidirOyun terapisi

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Canan Kocaman

Doç. Dr. Canan Kocaman

Doç. Dr. Canan Kocaman, 1974 yılında Hatay'da doğmuştur. Lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1997-2002 yılları arasında İstanbul Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapmış ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

<

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.