Miyoklonik nöbet

Miyoklonik nöbet

Miyoklonik nöbetler veya sıçrama, atma şeklindeki nöbetler ani, bir saniyeden daha kısa, kasılma ile kendisini gösterir. Çoğumuz uykuya dalarken boşluğa düşme hissi ile birlikte sıçrama hareketi yaparız. Bu epilepside görülen miyoklonik nöbetlerin aynısıdır. Bu sıçramaların uykuya dalarken olması fizyolojiktir, yani hastalık değildir. Ancak  uyanıkken olması durumunda bu miyoklonik nöbettir. Bazen tüm vücudu etkiler, bazen tek veya iki kol ile sınırlı kalırken bazen baş da etkilenir. Miyoknonik nöbetlere bazen absans veya jeneralize tonik klonik (büyük nöbet) eşlik edebilir. Epilepsiye bağlı olmayan miyokloni türleri de vardır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fehim Arman

Prof. Dr. Fehim ARMAN,  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1979 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Akdeniz Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nde Nöroloji Anabilim dalında  (Beyin ve Sinir Hastalıkları) yapmış ve 1983 yılında Nöroloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1992-2006 yılları arası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde önce doçent ve sonra  profesör olarak  , 2006-2017 yılları arasında Acıbadem Kozyatağı Hastanesi ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi nöroloji anabilim dalı başkanı olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Fehim ARMAN, 2017 -2018 yılında  Florya Medikal Park Liv Concept Nöroloji Kliniği'nde  görev yapmıştır.  Halen Fulya'daki özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Nöbet
Prof. Dr. Fehim Arman
Prof. Dr. Fehim Arman
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube