Masseter botoksu (bruksizm/ diş sıkma botoksu) nedir?

Masseter botoksu (Çene Botoksu) nedir? Çenenin iki yanında bulunan ve en güçlü çiğneme kası olarak bilinen masseter kasının büyümesine masseter hipertrofisi denilir. Masseter hipertrofisinin tedavisi için uygulanan masseter botoksu, masseter kasının bulunduğu yüzün alt kısmının inceltildiği estetik işlemdir. Çene botoksu- diş sıkma botoksu veya yüz inceltme botoksu olarak da bilinen bu uygulamada hem çene kasının incelerek zayıflaması hem de yüzün alt kısmındaki geniş görüntünün giderilmesi amaçlanır. Stresli dönemlerde insanlar, farkında olmadan dişlerini sıkabilir. Diş sıkma alışkanlığı, yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye ve yüzde daha erkeksi ve sert bir görünümü sağlayan kare yüz şekli oluşur. Dolayısıyla diş sıkma botoksu olarak da bilinen bu işlem hem estetik hem de masseter hipertrofisini tedavi etmek için uygulanır.

Masseter botoksu (bruksizm/ diş sıkma botoksu) nedir?

Bruksizm (Diş Sıkma) Nedir?

Bruksizm, genellikle uyku esnasında kişinin dişlerini sıkmasına denir. Dişlerin yemek haricinde birbirine temas etmesi dişlerde aşınmalara ve diş etlerinde, çenede ağrılara yol açabilir. İstemsizce yapılan bu hareket sonucu çenenin iki yanında bulunan kaslar kuvvetlenir, irileşir ve diş problemleri haricinde yüz alt bölgesinde geniş görüntüye sebep olur.

Masseter botoksu (Çene Botoksu) nedir?

Çenenin iki yanında bulunan ve en güçlü çiğneme kası olarak bilinen masseter kasının büyümesine masseter hipertrofisi denilir. Masseter hipertrofisinin tedavisi için uygulanan masseter botoksu, masseter kasının bulunduğu yüzün alt kısmının inceltildiği estetik işlemdir. Çene botoksu- diş sıkma botoksu veya yüz inceltme botoksu olarak da bilinen bu uygulamada hem çene kasının incelerek zayıflaması hem de yüzün alt kısmındaki geniş görüntünün giderilmesi amaçlanır. Stresli dönemlerde insanlar, farkında olmadan dişlerini sıkabilir. Diş sıkma alışkanlığı, yüz ve çiğneme kaslarında büyümeye ve yüzde daha erkeksi ve sert bir görünümü sağlayan kare yüz şekli oluşur. Dolayısıyla diş sıkma botoksu olarak da bilinen bu işlem hem estetik hem de masseter hipertrofisini tedavi etmek için uygulanır.

Masseter botoksu (Çene Botoksu) neden yapılır?

Masseter kasındaki aşırı büyüme işlevsel açıdan ağrı, dişlerde hasar, zedeleneme, diş etlerinde – çenede ağrıya sebep olabilir. Estetik açıdan ise çene kasındaki aşırı büyüme çenenin yanlara doğru genişlemesi ve yüz şekliniz kare, erkeksi ve sert yüz ifadesine sebep olur. Bu durum özellikle de kadınlar için sorun teşkil etmektedir. Çene botoksu olarak da bilinen masseter botoksu, bu gibi sorunları ortadan kaldırmak için uygulanan bir tedavidir.

Masseter botoksu yüzü inceltir mi?

Masseter botoks, masseter kasına yapılan botoks işlemi olup özellikle bruksizm denilen diş sıkma, gece uyurken diş gıcırdatma problemini çözmek için tedavi amacı ile yapılır. Ayrıca yüzün alt kısmında çene yanlarında oluşan kare ve keskin görünümü de düzeltir ve yüzü nispeten daha ince gösterir.

Masseter botoksunun faydaları nelerdir?

Diş sıkma ve diş gıcırdatmadan dolayı gelişen ağrıdan ve olası diş hasarlarından kurtulmuş olursunuz.

Çene kaslarının boyutu küçülür. Böylece, daha ince ve belirgin çene hattına kavuşmuş olursunuz.

Çene köşelerini incelterek sert, kare görünümünden kurtarır. Daha ince ve oval bir yüze kavuşturur.

Kimler masseter botoksu yaptırabilir?

Çene şeklinden memnun olmayan ve uygulamaya sorun teşkil edecek herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan yetişkinler bu işlemi yaptırabilir. Ancak hamile veya emziren anneler ve genel sağlık durumu yerinde olmayan bireylere çene botoksu önerilmez.

Masseter botoksu nasıl yapılır?

Çene botoksu uygulamasında botoks direkt olarak masseter kasına enjekte edilir. Yaklaşık 10 dakika süren bu işlem esnasında birey herhangi bir acı duymaz. Zira uygulama öncesi genellikle anestezik krem ile bölge uyuşturulur. Bu işlem tamamlandıktan sonra iş hayatına hızlı bir şekilde dönüş yapabilmek mümkündür.

Masseter botoksu nasıl etki eder?

Masseter Botoksu ile enjeksiyon, kasları rahatlatmanın yanı sıra zaman içinde zayıflatır. Bu durum, kasın boyutunu azaltırken daha ufak bir çene çizgisi ve daha dar görünen bir yüz elde edilmesini sağlar.

Masseter botoksu işlemi ne kadar sürer?

Ortalama 10 dakika süren işlem, son derece ağrısız bir şekilde gerçekleşir. Uygulamadan sonra hastanede kalmanız gerekmez; hemen normal hayatınıza dönüş yapabilirsiniz. Bu uygulamanın esas etkisini görmek için ortalama 3-4 hafta beklemek gerekir. Bu süreçte çene şeklini tam olarak alacaktır.

Masseter botoks gülüşü etkiler mi?

Gummy Smile Botoks’ta olduğu gibi Masseter Botoks da çok nadir de olsa enjeksiyonun yanlış kasları etkilemesi nedeniyle, geçici süreyle gülüş asimetrisine yol açabilir.

Masseter botoks yüzde sarkma yapar mı?

Çiğneme kası (masseter) botoksu 45 yaşından sonra yapılırsa cilt elastikiyeti azaldığı için orta yüzde sarkma olabilir. Çünkü masseter kası yüze askı görevi yapar. Oysa masseter botoksu 30’lu yaşlardan itibaren yapılırsa kasın genişlemesi durdurulur, çene sıkmaya bağlı çene kaslarında ve kemiğinde kısalma olmaz.

Masseter botoks sonrasında herhangi bir ağrı yaşanır mı?

Bu tedavi işleminden sonra bireylerin herhangi bir ağrı veya acı yaşaması söz konusu değildir.

Çene botoksu sonrası yemek yediğimiz zaman ağrı hissedilir mi? 

Bu işlemden sonraki süreçte yemek yediğiniz zamanlarda ağrı olmaz.

Diş sıkma botoksu sonrası ne zaman makyaj yapılabilir?

Masseter botoksu işleminin ardından ilk 24 saat makyaj yapmamanızda fayda vardır. Daha sonraki günlerde ise yapabilirsiniz. Fakat yine de bunun için doktorunuza mutlaka danışın, uygulamadan sonra en sağlıklı bilgiyi doktorunuz verecektir.

Masseter botoksundan sonra nelere dikkat etmek gerekir?

İşlemin ardından aklınızda bulunması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Botoks 7.günde etkisini göstermeye başlayacaktır. Bunun bilincinde olmalısınız.

İlk birkaç saat kasları zorlayacak sert gıdalar çiğnememelisiniz.

Bölgeye masaj yapmamanız gerekir.

Masseter botoks etkisi ne zaman geçer? Ne kadar kalıcı?

Bu uygulama sonucunda elde edeceğiniz yüzde incelme 3-4 hafta içerisinde maksimum seviyeye gelir. Masseter kası botoksu, ortalama 3-6 ay boyunca etkilidir. Bu işlemle ortaya çıkan V etkisi (inceltici etki), ortalama 4 ay kadar devam eder. Bu süre çeşitli nedenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İşlemi enjeksiyonları tekrarladığınız sürece, incelme etkisinin kalıcılığı artacaktır. Daha kalıcı bir etki istiyorsanız uygulamadan 4 ay sonra tekrar botoks yaptırmanız tavsiye edilir.

Masseter botoks işleminin ne sıklıkla tekrarlanması gerekir?

İşlemi tekrarladığınız sürece, incelme etkisinin kalıcılığı artacaktır. Daha kalıcı bir etki istiyorsanız uygulamadan 4 ay sonra tekrar botoks yaptırmanız tavsiye edilir.

Masseter botoks fiyatları ne kadar? 2023

Masseter botoks fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için lütfen iletişime geçiniz.

Bu makale 21 Eylül 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Mikdat Çavdar

Dr. Mikdat Çavdar 1980 Kırşehir doğumludur. Tıp eğitimini 2006 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Tıp fakültesindeki eğitiminden sonra 2006-2010 yılları arasında kamuda acil hekimliği, başhekimlik ve il şube müdürlüğü gibi yönetici hekim kademelerinde çalışmıştır. Sağlık bakanlığı tarafından verilen temel ve ileri düzey acil müdahale ve resüsitasyon eğitim ve sertifikalarının tamamına sahiptir. 2010 yılından itibaren İstanbul’da çeşitli plastik cerrahi merkezlerinde medikal estetik ve saç ekimi uygulamaları üzerine çalışmalara başlamıştır. Dr. Mikdat Çavdar Türk Tabipler Birliği Derneği üyesidir. Kısa sürede başarılı çalışmaları sonucu, medikal estetik alanında uluslararası faaliyet gösteren WOSIAM (PARIS) ( The World Society of Interdisciplinary of Esthetic and Anti-Aging Medicine) Derneği’ ne üyeliğe hak kazanmış ...

Etiketler
Botoks uygulaması
Dr. Mikdat Çavdar
Dr. Mikdat Çavdar
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube