Liposuction ( yağ emme)

Op. Dr. Tuğrul Kihtir
Op. Dr. Tuğrul Kihtir
2 Aralık 2014655 görüntülenme
Randevu Al
Liposuction ( yağ emme)

Liposuction, kilo vermeye dirençli, istenmeyen yağların emilerek vücudun şekillendirilmesidir. Bu girişime en uygun adaylar, aşırı kilolu olmayan, istenmeyen yağ bölgelerindeki cildin elastikliğini koruduğu ve sarkık olmadığı hastalardır. Liposuction, hem kadınlar hem de erkeklerde en sık uygulanan plastik cerrahi girişimlerindendir.

En sık karın, bel, bacaklar, ayak bilekleri, kollar, yüz, çene ve boyun bölgelerinde kullanılır. Benzer şekilde fazla sarkık olmayan memelerin küçültülmesinde ve erkeklerde meme büyümesi (jinekomasti) durumlarında da uygulanır. Selülit tedavisinde tek başına etkili değildir.

Teknik olarak ameliyat ortalama 1-3 saat sürer ve 1 cm boyutlu küçük kesilerle yapılır. Genel anestezi veya damar içi sakinleştirici etkisi altında uygulanabilir. Çoğunlukla hastanede kalmak gerekmez. İş gibi normal etkinliklere dönüş ortalama 1-2 haftada, ağır egzersizlere ise 3-4 hafta içinde başlanabilir.

Başlıca riskleri geçici şişlik ve morluklar, çoğunlukla geçici renk değişiklikleri, kanama, enfeksiyon, ciltte asimetri ve duyu azalması, aşırı sıvı verilmesi ya da kaybedilmesi ve pıhtı oluşumu ve atmasıdır. 

Etiketler

Liposuction nedirLiposuction nasıl yapılırLiposuction sonrası dalgalanma neden olurLiposuction yağ alınması kaç saat sürerLiposuction sonrası iyilşeme süresiLiposuction sonrası riskler nelerd

Yazar Hakkında

Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op.Dr. Tuğrul KİHTİR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Messina University'de tamamlayarak Plastik Rekonstrüklif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kendisi ayrıca Stockholm Karolinska Institute, New York Medical College Lincoln Medical Center ve Cleveland Case Western University Hospitals'da eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.