Lazer ile Sivilce Tedavisi

Op. Dr. Sadullah Karun
Op. Dr. Sadullah Karun
17 Şubat 20142210 görüntülenme
Randevu Al
Lazer ile Sivilce Tedavisi

Sivilceler (akne) genellikle ergenlik çağında ortaya çıkarlar ve yağlı deri yapısına sahip olan insanlarda daha sık görülürler. Yüksek seviyedeki ergenlik hormanlarının etkisi, beslenme alışkanlığı ve deri yapısı önem arz etmektedir. Sivilce tedavisinde birçok soyucu, kurutucu kremler, içerdiği mikrobu yok etmek amacı ile antibiyotik uygulamaları eskiden beri yer almaktadır.

Son yıllarda bu tedavi yöntemlerine Lazer ile sivilce (akne) tedavisi eklenmiştir. Uygun dalga boyu ile sivilce içerisine odaklanmış ve sivilceye neden olan bakterilerin öldürülmesi mümkündür. Bilindiği gibi Lazer ışını derinin derinliklerine girebilmektedir.Bu tedavi için seçilmiş uygun dalga boyundaki ışın-lazer ile direk olarak bakterinin kendisi hedeflenir. Dokuda oluşan ısı etkisiyle de kan damarlarında genişleme oluşarak bölgeye kan akımı artırılmış olur, bu da savunma mekanizmasını güçlendirerek bakterilerin yok edilmesini hızlandırır. Bu tedaviyle birlikte antibiyotik tedavisi de yapılabilir.

Lazer ile akne tedavisi bu konuda yeni bir çığır açmıştır. Akne tedavisi dört hafta süre ile haftada iki kere olmak üzere toplam 8-10 seans yapılmaktadır.Tekrarlamaları engellemek amacı ile 6-8 ay sonra birkaç seans uygulamaları gerekebilir.

Etiketler

Sivilce tedavisiSivilce tedavisinde lazerSivilce ve akne tedavisiAkne tedavisinde lazerLazerle sivilce tedavisi seanslarıLazerle sivilce tedavisi kaç seanstırLazerle sivilce tedavisi tekrarlamak gerekir mi

Yazar Hakkında

Op. Dr. Sadullah Karun

Op. Dr. Sadullah Karun

Op. Dr. Sadullah Karun ,1985 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesin'den mezun olmuştur. Sivas'ta mecburi hizmet görevinden sonra 1987-1993 yıllarında uzmanlık eğitimini  İstanbul Tıp Fakültesinde Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.