Lazer epilasyon !,

Lazer epilasyon !,

Vücut kılları erkek ve kadınlar için estetik anlayışına bağlı olarak bir sorun oluşturabiliyor. Bu konuda kullanılan pek çok yöntem bulunuyor. Bunların çoğunun geçici olmasına karşın epilasyon, kalıcı çözüm sunuyor. 

Lazer Epilasyon
Lazer epilasyon lazer ışını ile kılların ortadan kaldırılması işlemidir.

Etkisi
Cildin ışığı geçirmesine karşılık, ciltte bulunan kıllar ışığı geçirmez. Bunun nedeni kıl içinde bulunan ve ona koyu rengini veren melanin pigmentinin ışığı emmesidir. Lazer epilasyon uygulaması ile lazer cihazı aracılığıyla kıl köküne odaklanan hızlı bir ışın atışı yapılır. Kıl kökünde yoğunlaşan bu ışınlar ısıya dönüşür. Isı, kıl kökünde bulunan ve kıl üreten hücrelerin yapısını bozarak kıl üretimini kalıcı olarak engeller. Bir dizi uygulama sonrasında kıllar giderek ortadan kalkar.

Üstünlükleri

Hızlıdır: Lazer uygulaması diğer kıl yok etme yöntemlerine göre oldukça kısa sürede gerçekleşir. Örneğin, dudak üstü bölgesinde kılların yok edilmesi sadece birkaç dakika alır. Geniş bölgelere aynı seansta uygulanabilir.

Ağrısı azdır. Kişinin ağrı eşiğine bağlı olarak hafif bir batıcı acı tarzındadır.

Hijyeniktir.

İz bırakmaz. Uygulama sonrası birkaç dakika süren kızarıklık ve şişlik olabilir.

Kıl dışındaki deri bölgeleri ışığı geçirir ve ısı halinde yoğunlaştırmaz, bu nedenle herhangi bir yan etki görülmez. Uzun yıllardır kullanılan güvenli bir yöntemdir.

 

Etkinliği
Lazer epilasyonun başarısı cilt rengi ve kıl yapısına uygun uygulama yapılmasıyla ilgilidir. Önerilen sıklıkta uygulanması başarıyı artırır. Duruma göre genellikle 4-12 haftada bir uygulama yapılır.

Etkin sonuç almak için kılların ışığa en fazla duyarlı olduğu büyüme evresinde uygulanması doğru olur. Bu süre uzman tarafından belirtilecektir. Etkinlik ve gereken seans sayısı derinin ve kılın rengi, kıl inceliği ve hormonal yapı ile de ilişkilidir. Ciltte ışığı yansıtan açık renk, kılda ise ışığı emen koyu renk başarıyı artırır. Farklı kıl ve cilt tipleri için farklı lazer aletleri seçilmelidir. Doz her seans ve bölge için yeniden ayarlanmalıdır. Yüz için diğer bölgelere kıyasla daha fazla seans ihtiyaç olabilir. 

Tenin güneş ışığından korunmuş olması da başarıyı artıran bir etkendir. Bunun için bronzlaşma öncesinde uygulama önerilir. Uygulama sonrasında cilt güneşten önerilen şekilde korunmalıdır. 

Lazer Epilasyon Hazırlığı
Lazer epilasyon uygulamasından en az 1 ay öncesine kadar ağda, cımbız, ip gibi kılları kökten alan yöntemlerin uygulanmamış olması gerekir. 

İlk seansta kılların özelliği değerlendirilerek uygun şekilde kısaltılır. Ağrı eşiği düşük olan hastalara gerektiğinde bu bölgeye anestetik krem uygulanabilir.

Alexandrite açık ten ve koyu renk kıllarda başarılı iken Nd Yag lazer aletleri, her tip cilt renginde, ince kıllarda, yüz kıllarında ve derin kıllarda daha başarılı olmaktadır. 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan, Nazilli’de dünyaya geldi. Tıp eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamasının ardından Balıkesir ve Bursa’da pratisyen hekim olarak çalışmalarını sürdürdü. Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dermatoloji alanındaki ihtisasını tamamladı. İhtisası süresince mantar hastalıklarıyla ilgili önemli ölçüde deneyim kazandı ve tez konusu olarak da bu alanı seçti. Dr. Özcan, mecburi hizmetini Bilecik Devlet Hastanesi'nde tamamlamasının ardından Bursa’da Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu görev kendisine frengi (sifiliz) ve cüzzam (lepra) hastalığı ile ilgili çalışma fırsatını verdi. Dr. Özcan, Bursa Devlet Hastanesi' nde dermatolog olarak çalışırken aynı zamanda kendi muayenehanesinde hasta kabul etmeye başladı. Dr. Özcan, kamudaki hizmetini tamamlamasının ardından çalışmalar ...

Etiketler
Lazer epilasyon zararları
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube