Lamina diş nedir? lamina diş kimlere uygulanır?

Lamina diş nedir? lamina diş kimlere uygulanır?

Laminate veneer kron, lamina kaplama diş , yaprak porselen olarak isimlendirilir.

Lamina , ağırlıkla estetik bir amaçla yapılan tedavi yöntemidir. Diş küçültülmeden, sadece yüzeyi  hafifçe aşındırılırak bazı vakalarda ise hiç aşındırma bile yapılmadan uygulanabilen kristalize porselensenden üretilmiş ;  0.5 - 2 mm kalınlığında olabilen porselen bir tabakadır.  İnce yapısı ile ışık geçirgenliğe sahip olmasından dolayı doğal bir görüntü sağlar. Estetik gülüş dizaynlarında en çok tercih edilen materyaldir.

Bu tedavi sigara, çay, kahve alışkanlıklarından dolayı dişlerinde renk değişimi görülen kişiler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde lamina yapımı sonrasında dişlerde renklenme minimum düzeye iner. Tedaviyi alanın isteği doğrultusunda gülüş dizaynı yapılırken ,dişlerin boyu ,rengi ,formu istenildiği gibi ayarlanabilir.

Lamina Diş (Lamina Kaplama ) Kimlere Uygulanabilir ?

Dişlerinin estetiğinden, yapısından memnun olmayan gülüş tasarımı yaptırmak isteyen kişilerde,

Çapraşık ve eğri diş yapısına sahip kişilerde

Diastema (dişler arası boşluk )bulunan kişilerde

Ön dişlerinde kırık ve aşınma olan kişilerde

Yoğun olarak sigara ,kahve ,çay tüketen kişilerde diş renklenmesinde kesin çözüm sağlamak için estetik tedavi olarak uygulanabilir.

Lamina Diş (Lamina Kaplama ) Bakımı Nasıl Yapılmalıdır ?

Düzenli diş fırçalama, ağız gargarası ve diş ipi kullanımı yapıldığı müddetçe lamina dişler uzun yıllar kullanılabilir. Hastanın ön dişleriyle kuruyemiş kabuğu kırma, tırnaklarını yeme , kalem gibi sert cisimler ısırma alışkanlıklarının olmaması gerekmektedir. Diş gıcırdatan hastalarda ise lamina tedavisinin ardından gece plağı kullanımı ile  dişlerini koruma altına alarak uzun ömürlü kullanabilirler.

Lamina dişler (Lamina Kaplama );  Hassas, özenli bir çalışmanın teknik , sanatsal yönü güçlü hekimler tarafından ve teknolojik laboratuvarlar eşliğinde yapılmalıdır.

Laminalar kuvvetli simanlarla dişe yapıştırılır. Kendiliğinden düşmezler,ancak hekim tarafından çıkartılabilirler. Altı ayda bir hekim kontrolüne gidilmelidir.

Hekimin önerisi doğrultusunda herkese uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.  

Sağlıklı ve estetik gülüşler diliyoruz .      

Bu makale 2 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Ali Kılıç

Dt.Ali Kılıç, Ege Üniversitesi'de başlamış olduğu eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş hekimi unvanı almıştır. Aynı yıl Hollanda’nın Nijmegen şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi’nde cerrahi ve estetik diş hekimliği üzerine eğitim almıştır. 

Dt.Ali Kılıç, İzmir Karşıyaka'da bulunan Özel DentaPoint Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Dt. Ali Kılıç
Dt. Ali Kılıç
İzmir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube