Kilo neden veremiyorum?

Kilo neden veremiyorum?

1. Yanlış Diyet Uygulamak; Kalori ve besin ögeleri tarafından eksik diyetler (bireye özgü olmayan unutmayın komşunuzun diyeti sizin için işe yaramayan bir liste olabilir) tek tip besin yiyerek kilo vereceğinizi düşünüyorsanız da üzgünüm ama o tren gelmeyecek :(

Sağlıklı kilo kaybını Genetiğimiz, kan tahlili sonuçlarımız, sosyal yaşantınız, vücut yapınız, beslenme geçmişiniz, alışkanlıklarınız ve hatta uyku düzeniniz bile etkileyebilir.

Özellikle uzmanlar tarafından hazırlanmayan hiçbir bilimselliği dayanmayan (kahvaltıda beş yumurta gibi - spor salonlarında elden ele gezen listeler) evet o kişi iyi görünüyor olabilir ama unutma sen özelsin ve teksin başkasına iyi gelen sana iyi gelmeyebilir boyunuz kilonuz belki cinsiyetiniz bile farklı iken. Bu yüzden bu sürecin daha sağlıklı ve eğlenceli kolay geçmesi için bir uzmandan sana ait bir program almalısın; aksi taktirde aniden kaybettiğin kiloları aniden geri alabilirsin.

2-) Psikolojik SORUNLAR: daha önce düşünmeden ağzımıza attığımız atıştırmalıklar artık yerini bizi daha zinde ve iyi hissettirecek yiyecekleri bırakıyor bu durum bizi ilk başta stres ve baskı altında hissettirebilir. Tüm problemlerini çözüm bulmak ve kısıtlama hissini en azı indirmek için buradayım.

3-) Sabırsızlık: nasıl bir gün pizza yediğimizde birden obez olmuyoruz birkaç günlük diyette seni sıfır bedene getirmeyecek o yüzden sabırlı olmalısın ve vazgeçmemelisin zaten hayat hep böyle değil midir? =)

4-)Tatlı krizleri: özellikle hormonel değişim dönemlerinde her bayandan duyduğumuz bir şey değil mi? Bir kere kabul etmemiz ve bilmemiz gerekiyor sofra şekeri İnsan vücudu için elzem değildir. Biz bir kaza için ihtiyaç duyarız ve bunu hemen hemen tüm besin gruplarına karşılayabiliriz. Unutmayın ağır şerbetli tatlılar zincirleme kaza gibi bir diğerinin tetikleyebilir. Tatlı ihtiyacımızı meyve kuru meyve ya da sütlü tatlılarla bastırmalıyız.

5-) Hazır Yemek: ne yiyeceğine karar vererek gitmek en iyisidir kendinize bir süpriz bırakmayın gideceğiniz restoranı iyi seçmelisiniz. Zaten açlık kan şekerimiz yerlerde bir de bizim karşımıza büyük boy seçeneklerinin savunmasız anda çıkıyor. İradeni zorlamaya gerek yok. Seçimini gitmeden yap, yapabiliyorsan ertesi gün yiyecekleri bir gün önceden belirle. Evde yiyorsanız daha da avantajlı pozisyona giren yağ miktarının tamamen senin elinde üstelik haftalık planlarla yaptığın alışverişlerle mutfak masrafı ve israfları dönebilirsin.

6-) Öğün Atlamak: tabii ki hepimiz yoğunuz işimiz ya da yetişmemiz gereken yerler var. Ben inanıyorum ki gittiğin kafede o browniyi yemek yerine ya da ofiste çekmecendeki aburcuburlarla  geçiştirmek yerine (evet kimse görmüyor sanıyorsunuz gizlice ağzınıza atarken :) neyse aramızda) evde hazırladığın ya da içeriğini bilip dışardan aldığın bir sandviç ve ayran gibi basit bir menü ile bile günü kurtarabilirsin. Özellikle öğün atladığımız zaman bir sonraki öğün normal diyeceğim bizden çok daha fazla tüketiyoruz ve çıkardığımız öğün kilo vermek yerine istemeden kilo almamıza neden bile olabilir.

7-) Sağlık Sorunları: tiroidleriniz tembelse, vitamin eksikliklerimiz varsa, vücudunuz insüline direniyorsa, böbrek üstü bezleri ne size savaş açtıysa kilo verme sürecinize sağlıklı bir bireye göre daha yavaş ve zor olacaktır.

8-) Hareketsizlik: kilo alıp vermek sanıldığı kadar da zor değildir basit bir matematik hesabı aldığımızda kalori ve harcadığımız enerji arasındaki denge de gizli,(besin içeriği konusunda size bir dokunuş yapacagım) aldığımız kalori azalttığımız kadar yaktığımızı da arttırmamız gerekiyor. Spor salonlarında saatlerimizi geçirmemiz gerekmiyor tabii ki hayatımızda yaptığımız basit tercihlerle de bunu sağlayabiliriz asansörlere küsmek gideceğimiz yere yürümekle başlayabiliriz.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Şeyma Dökmeci

Dyt. Şeyma Dökmeci, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Bahçeşehir Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik bölümünü başarıyla tamamlayarak Diyetisyen Unvanı almıştır. Birlik Aile Sağlığı Merkezi, Keyifle Yaşam Merkezi /Nişantaşı, Medikal Park Hastanesi, Diyetisyen Beslenme Eğitimi ve Diyet Danışmanlığı gibi birçok kurumda mesleki görev almıştır. Ayrıca Diyetisyen Selvi Akman yanında  Stajyer Diyetisyen olarak da görev yapmıştır. İncir ve Sağlık, Sağlıklı Beslenme Ve Sağlıklı Yaşam, Arı İtü Teknokent Ve BEE'O UP Propolis gibi birçok seminer, kurs ve eğitimlere katılmıştır. İletişim, Sosyal Medya, Amatör Fotoğrafçılık, Sporcu Beslenmesi, Diyabet Ve Beslenme, Gebelikte Beslenme, Kurumsal Beslenme Eğitimleri, Zayıflama Tıbbı Beslenme Tedavisi, Kilo Alma başlıca ilgi ve tedavi alanlarıdır. Dyt. Şeyma Dökmeci, mesleki çalışmalarına Dyt. Şeym ...

Etiketler
Kilo alma
Dyt. Şeyma Dökmeci
Dyt. Şeyma Dökmeci
Uşak - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube