Kalp pilleri

Kalbin ana enerji santrali yani sinir odağının yeteri hızda uyarı oluşturamaması veya iletim yolları üzerinde bir kesinti olması nedeniyle kalp atımlarının aşırı yavaşlaması halinde hastanın normal yaşamını sürdürebilmesi için gerekli kalp atış hızını sağlamak amacıyla kalıcı kalp pili takılır.

Kalp pilleri
Kalbin ana enerji santrali yani sinir odağının yeteri hızda uyarı oluşturamaması veya iletim yolları üzerinde bir kesinti olması nedeniyle kalp atımlarının aşırı yavaşlaması halinde hastanın normal yaşamını sürdürebilmesi için gerekli kalp atış hızını sağlamak amacıyla kalıcı kalp pili takılır. Kalıcı kalp pilleri yüksek teknoloji ürünleri olup kalbin çalışmasını izleyerek gereğinde devreye girerler. Bazı türlerinde hastanın kalp hızının artması gerektiğinde buna hızlanarak yanıt verirler. Böylece hastanın kalp hızı yavaşlamasından dolayı bayılma, fenalık, baş dönmesi, nefes darlığı gibi yakınmaları önleneceği gibi hastanın yaşam kalitesi de artar. Yaşamsal önemi olabilecek kalıcı kalp pili uygulaması gereken hastalarda bu tedavinin yerine geçebilecek bir tedavi yöntemi yoktur. Ortalama 5-6 yıl sonra pil ömrü tükendiğinde pilin sadece bataryası değiştirilecek, pilin kalbe ulaşan kablo sisteminde bir sorun gelişmemişse dokunulmayacaktır. Pil takıldıktan sonra belli aralarla hekiminiz ve teknik ekip tarafından tarafından kalp pili kontrolü gerekecektir.

Bu makale 30 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Selma Akdeniz Oskay

Dr. Selma Akdeniz  Oskay kimdir? 1981   yılında  Kırşehir' de doğdum. Orta öğretim ilk kısmını Kırşehir H.F.E Anadolu Lisesi’nde Özel Kırşehir Koleji lise bölümünü burslu olarak  okul  ikincisi olarak tamamlamadım. Dokuz  Eylül  Tıp  Fakültesi’nden 86.5  diploma  puanı  ile mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık  Sınavı’nda ikinci tercihim olan Dokuz Eylül üniversitesi   Kardiyoloji  Bölümü’ne   ilk 100 içinde girmeye  hak  kazandım. Tıp  fakültesi  ikinci sınfta kardiyolog  dördüncü sınıfta ise elektrofiyolog kardiyolog   yani  aritmi uzmanı olmaya  kesin karar vermiştim. Dördüncü sınıftan itibaren yaz  tatili  dönemlerinde bile    üniversitenin koroner  anjiyo  salonunda  elektrofizyoloji  ve ablasyon işlemlerine gözlemci olarak katıldım. Kardiyoloji  ihstisasım  süresince kalp ritim bozuklukları  ve tedavileri üzerine olan ilgim  daha  ...

Etiketler
Kalp pili
Uzm. Dr. Selma Akdeniz Oskay
Uzm. Dr. Selma Akdeniz Oskay
İzmir - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube