Doktorsitesi.com

Jinekolojik sağlık için gerekli olan taramalar

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu
Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu
13 Mayıs 2015100 görüntülenme
Randevu Al
Jinekolojik sağlık için gerekli olan taramalar

Yılda bir defa PAP SMEAR testi (rahim ağzı kanser taraması)

Ultrason ile rahim boyutlarının ve en önemlisi endometriyum denen rahim içi zar kalınlığının mutlaka ölçülmesi

Yumurtalıkların büyüklükleri ve kitle var ise; kapsamının mutlaka sonografik olarak tarif edilmesi gerekmektedir. Özellikle menopoz sonrası rahim iç tabakasının kalınlaşması bazı kanser türlerinin erken tanısı açısından çok önemlidir.

50 yaş üzeri kadınların yılda bir defa mamografi çektirmesi gerekmektedir.

JİNEKOLOJİDE KANSER TARAMALARI

Jinekolojik organların dışa açılması nedeni ile birçok hastalığın erken tanısı ve tedavisi önemli ölçüde mümkündür ve kadın hayatının uzamasını sağlamaktadır.

Tıpta yıllar sürecinde değişmez bir kural vardır. İnsan hayatını en kolay ve ekonomik uzatma yolu, erken tanı ve tarama yöntemlerinden geçmektedir.

Genital sistem kanserleri 50 yaş üzerinde maalesef hızlı bir  şekilde artış göstermektedir. Ülkemizde özellikle menopoza giren ve doğurganlığını yitiren kadınlarımız, artık jinekoloji ile sorunları kalmadığını düşünürler.

Asıl bu dönemden sonra bazı tarama yöntemleri önem taşımaktadır.

Etiketler

Kanser taramalarıJinekolojik taramalar nelerdirGenital sistem kanserleriKadınlarda genital sistem kanserleriRahim ağzı kanser taramasıRahim ağzı kanser taraması neden gereklidir

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu

Prof. Dr. Fatih DURMUŞOĞLU, 11 Haziran 1958 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini TED Ankara Koleji'nde bitirmiştir. 1975 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1981 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1982-1986 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim Hastanesi'nde yapmış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır