Jinekolojide antiaging

Jinekolojide antiaging

Son yıllarda dile getirilmeye ve talep görmeye başlamıştır. Önceki yıllarda utanma duygusu ile paylaşılmayan bu işlemler vücudun herhangi bir bölgesinden farklı görülmedikçe ve antiaging uygulamaların bir bütün olduğu anlaşıldıkça, medya  ve internet yoluyla da bu bilgiler yaygınlaştıkça yapılır hale gelmiştir. 

Yaşın ilerlemesiyle birlikte vücudumuzda nasıl yaşlanma belirtileri başlıyorsa;  ciltte sarkma, gevşeme, renk koyulukları, lekeler, elasikiyel kaybı vb. değişmeler genital bölgede de daha yoğun şekilde oluyor. Yaş, yaşam tarzı, genetik faktörlere bağlı olarak bu belirtilerin seviyesi değişiyor. Vajinal doğum yapan kadınlarda vajende gevşeme, mesane (idrar torbası) ve rektum (bağırsağın son kısmı)‘un vajene doğru sarkmasını daha çok görüyoruz. Yine genital bölgeye  yapılan çok sıcak ağda uygulamaları, uygun olmayan iç çamaşırı giymek bu bölge cildinde esneme ve renk farklılıklarına (koyuluk) neden olabiliyor. Nedeni ne olursa olsun jinekolojik antiaging tedavilerini 2 başlık altında toplayabiliriz.

1) CERRAHİ TEDAVİLER: Büyük olan labiumların küçültülmesi (labioplasty)

 * Klitoris üzerinde çok koyu ve buruşuk,büyük duran cildin toparlanması (klitoroplasty)

 * Vajende aratomik gevşeme, sarkma, mesane ve rektumun vajene doğru sarkması (sistosel ve rektosel) utenusun vajen içine doğru esneyip sarkması (utanus prolapsusu) durumlarında yapılan sistorektosel operasyonları, kolpografi operasyonları (vajen ön arka duvar onarımı ) ve vajinoplasty operasyonları vardır.

2) MEDİKAL TEDAVİLER : Sönmüş ve elastikiyet kaybı olan labium (dudak) lara dolgu uygulaması

* Vajende “G bölgesine” yapılan G spot dolgusu

* Tüm genital bölge cildine yapılan antiaging

( Çeşitli vitamin, kollagen, aminoasit, DMAE, Elastin, Somon DNA, Conjonctyl vb.) uygulamalar ile cildin renk farkının düzeltilmesi ve esnekliğin tekrar sağlanması.

* Radyofrekans ve lazerle vajinal estetik (sıkılaştırma) uygulamaları  

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nurdan Okuyucuoğlu Leylek

Yrd. Doç. Dr. Nurdan OKUYUCUOĞLU LEYLEK,  Konya - Ereğli'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ereğli’de bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyet sonrası mecburi hizmetini ise Konya Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yerine getirmesinin ardından Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını tamamlayarak mesleki çalışmalarına Kadın Hastalıkları ve Doğum olarak bu kurumda devam etmiştir. Daha sonra Fransa Paris, Societe Française De Mesotherapie'de staj yaparak Mezoterapi eğitimi almış olan Yrd. Doç. Dr. Nurdan OKUYUCUOĞLU LEYLEK,  Türkiye'ye  dönmüş ve kendi özel kliniğini açmıştır. Aynı süre zarfında Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaparken 2012 yılında devlet görevinden ...

Etiketler
Antiaging
Op. Dr. Nurdan Okuyucuoğlu Leylek
Op. Dr. Nurdan Okuyucuoğlu Leylek
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube