Doktorsitesi.com

İşyerinde su içmeyi unutmayın!

Uzm. Dyt. İpek Ağaca Özger
Uzm. Dyt. İpek Ağaca Özger
3 Ekim 20146610 görüntülenme
Randevu Al
İşyerinde su içmeyi unutmayın!

İşyerinde su içmeyi unutmamak için birkaç öneri:

* Her sabah işyerinize geldiğinizde su için, alışkanlık haline getirin.
* Masanızın üzerinde temiz, cam bir şişede su bulundurun.
* Çay ve kahve çok tüketiyor, çay, kahve içmeden uzun süre duramıyorsanız; ve yeteri kadar su da tüketmiyorsanız buna da artık bir dur demenin zamanı gelmiş.
* Çay ve kahve diüretik içeceklerdir. Yani vücuttan su atımına sebep olur. Vücudun su kaybetmesini önlemek için de kaybedilen su miktarını yerine koymak gerekir. Çay veya kahve kupanıza su koyup tüketebilirsiniz. Bunu sırayla yapabilirsiniz. Bir defasında çay, diğerinde su gibi.
* Su içmeniz gerektiğini hatırlatan minik post-it kâğıtlar da size yardımcı olacaktır.
* Monitörünüzün üzerine yapıştırabilirsiniz, arabanızın camına yapıştırabilirsiniz, cüzdanınızın içine koyabilirsiniz, vs.
* Her akşam işyerinizden ayrılırken su içmeyi alışkanlık haline getirin.
* Çantanızda minik bir şişe su bulunması acil bir durumda (toplu taşıma arcı kullanıyorsunuz, trafikte kaldınız gibi durumda) çok iyi olacaktır.
* Arabanızda her ihtimale karşı su bulundurun.

Ne kadar su tüketmeli?
Ortalama 1, 5-2, 5 lt arasındaki su tüketimi normaldir. Su ihtiyacı kişiye göre değişmektedir.

Etiketler

Ne kadar su tüketmeli?İşyerinde su içmeyi unutmamak için birkaç öneriSu içmeyi unutmamak içinSu içmeyi alışkanlık edinmek mümkün müGünlük su tüketimini unutmamak içinİş yerinde su içmeyi nasıl hatırlayabilirim

Yazar Hakkında

Uzm. Dyt. İpek Ağaca Özger

Uzm. Dyt. İpek Ağaca Özger

İlk ve tek tercihim olan Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde lisans eğitimi aldım. Hacettepe Üniversitesinden 2007 yılında başarıyla mezun oldum. 2009 yılında yüksek lisans eğitimime Haliç Üniversitesi ‘Beslenme ve Diyetetik bölümü’nde devam ederek ‘Uzman Diyetisyen’ ünvanını kullanmaya hak kazandım.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır