Doktorsitesi.com

İnternet Bağımlılığı nedir? Çözümü nasıldır?

Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu
Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu
9 Ağustos 2016437 görüntülenme
Randevu Al
İnternet Bağımlılığı nedir? Çözümü nasıldır?

"Gittikçe yalnızlaşmaya başladım.”

İnternetin bu derece hızlı bir şekilde günlük hayatta yer kaplaması, bizi yeni bir kavramla tanışmaya sevk etmiştir; ‘internet bağımlılığı’. Araştırmacılar son yıllarda bu kavramı tanımaya, tanımlamaya çalışmaktadır.

İnternet bağımlılığı nedir?

İnternetin yarattığı kolaylık ve iş veya okul ortamında sınırsız erişme imkanı kişi açısından internet bağımlılığına zemin hazırlamaktadır. Araştırmalar sosyal ilişkiler konusunda sıkıntısı olmayan kişilerin internet başında daha az zaman geçirdiklerini göstermektedir. Sosyal ortamda kendisini rahat hissedemeyen bir kişi, sanal ortamda yüz yüze bir ilişki kurmadığı için kendini daha rahat hissedebilir. Bu sayede sosyal ihtiyaçlarını internet üzerinden doyurabilir. Böyle bir durumda, kişi, olumlu bir sonuç elde ettiği için, daha fazla internet başında zaman geçirmek isteyecektir.

Neler yapılabilir?

Daha önce de belirtildiği gibi sosyal çevrede yaşanan sıkıntı önemli bir risk faktörüdür. Bu nedenle, hobi edinmek, etkinliklere katılmak, sosyal çevreyi genişletmeye çalışmak alınabilecek önlemler içerisindedir.

Özetle, kişi yaşamındaki stres faktörlerinden uzaklaşmak için internete başvurabilir. Bu nedenle, bir bağımlıya dönüşmeden önlemleri almak, stres faktörlerinin neler olduğunu tespit etmek ve çözümünü aramak çok önemlidir.

 

Etiketler

Bağımlılık tedavisiİnternet bağımlılığı tedavisiİnternet ve çocuklarımızın güvenliğiİnternet bağımlılığı nedirİnternet bağımlılığı

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu

Prof. Dr. Baybars Veznedaroğlu

Prof. Dr. Baybars VEZNEDAROĞLU, İzmir’de doğmuştur. İlkokul öğrenimini İzmir Namık Kemal İlkokulu’nda, lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini de başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 1995 yılında Psikiyatri Uzmanı olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.