Hiç bitmeyen gelin kaynana çatışması

Hiç bitmeyen gelin kaynana çatışması

Her anne ve babanın hayalidir, çocuklarının bir gün yuvadan uçup, kendi yuvalarını kurması. Ayrı bir evi, ayrı bir hayatı olsun isterler . Ancak teorikte son derece masum olan bu istekleri aşağıdaki iki örnekte olduğu gibi pratikte tam bir kabusa dönüşebilir.

Balayından döndük, sabahın saat 7 sinde telefon çaldı, kayınvalidem eşimi arıyordu ve “oğlum en sevdiğin çorbayı yaptım, saat kaçta geleceksiniz “ diye soruyordu. Doktor hanım 5 aylık evliyiz, kayınvalidem kendisini bir gün görmesek kavga çıkarıyor. Kınada, nişanda, düğünde her şeyi sorun etti, eşim annesiyle benim aramda kaldı. En son annesi “ Oğlum sana kadın çok, ama anne yok “ dedi, bu söz evliliğimizi bitirdi. Artık ipler koptu boşanmak istiyorum.

Eşim sabah ben işe gider gitmez annesinde alıyor soluğu. Akşama kadar onunla oturuyor, kız kardeşleriyle çarşıya çıkıyor, çocuğa çoğu zaman kayınvalidem bakıyor. Her akşam iş çıkışı onları almaya gidiyorum, “ şimdi ev soğuktur, yemek de yok , annemlerde yiyelim “ diyor. Hafta sonları da annesi kardeşleriyle çocuğu özledik diyerek bize geliyor ve bizde kalıyorlar. Evimizde bir düzen kalmadı, ben de kendimi dışarıya atıyorum, boğuldum resmen onların bu vıcık vıcık ilişkisinden .

Daha çiftler birbirlerini tanımadan eşlerinin aileleri ile sorun yaşamaya başlıyorlar. Çoğu zaman çocuklarının evlenip ayrımlaşmasını kabul edemiyor aileleri . Hala yanlarında olsunlar, müdahale alanlarının dışına çıkmasınlar istiyorlar. Dolayısı ile yeni evli çiftler kendi ilişkilerinin sorumluluklarını taşıyamıyorlar.

Sorunlar en çok neden kaynaklanıyor?

Ailelerin damat veya gelini beğenmemesi
Kültürel yapı farklılıkları
Çiftin hayatına ve kararlarına sürekli karış¬maları
Aşırı koruyucu davranmaları
Her şeyi birlikte yapmak istemeleri
Çiftin evine teklifsizce girip çıkmaları
Çiftlerden birinin veya her ikisinin maddi olarak ailelerine bağımlı olmaları
Aynı evde oturuyor olmaları

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Obengül Ejder

1997 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Dr. Obengül Ejder, hekimlik mesleğine Adana Seyhan Belediyesi’nde Kurum Hekimi olarak başlamış, Sağlık Müdürü olarak görevini sürdürmüş, 2008 yılında ayrılmıştır.  2001 yılında Aile ve Evlilik Terapisi, Cinsel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Bütüncül Psikoterapi, Çocuklarla Oyun Terapisi, Transaksiyonel Analiz, Madde Bağımlılığı, NLP, EFT, Hipnoz, PsikoOnkoloji gibi Psikoterapi eğitimleri almaya başlamış, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde ve Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümünde " Hemofili Hastaları ile Sağlıklı Bireylerin Psikolojik Dayanıklılık, Psikiyatrik Belirti ve Cinsel Doyumlarının Karşılaştırılması " konusu ile Tezli Yüksek Lisansını tamamlayarak Klinik Psikoloji Bilim Uzmanı unvanını almıştır. Eğitimi ...

Etiketler
Gelin kaynana çatışması
Dr. Obengül Ejder
Dr. Obengül Ejder
Adana - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube