Göz numarası ders çalışmayı zorlaştırır mı?

Göz numarası ders çalışmayı zorlaştırır mı?

Hipermetropi genel anlamda yakını görme zorluğudur.Göz yakını görmek için ortalama 3 numara uyum yapmak zorunda. Gözde zaten bir numara varsa hipermetropide olduğu gibi göz bu numaranın üzerinde bir uyum yaparak yakını görebilir.Bu durumda göz yorularak yukarda saydığımız probleme neden olur.

Astigmatizmada ise gözün kornea ve lens tabakasından geçen ışık sinir tabakasınn görme merkezinde birden fazla noktada toplanır. Nedeni kornea dediğimiz saydam tabaka ve göz merceğinin iki birbirne dik eksenindeki çapların ve yüzeyin eşit olmaması olarak anlatılabilir. Bu durmdada göz görmede zorlanaraak yukarda anlatılan bulgulara neden olabilir.

Hipermetropi ve astigmatizma erken tesbit edildiğinde bu kusurlar gözlükle düzeltilir ve göz iyi göreceği için tembellik gelişmez. Aksi durumda yüksek miktardaki hipermetropi ve astigmatizma kalıcı göz tembelliği yapabilir.

Aileler bir sorun görmeseler dahi çocukların göz muayenelerini 6 aylıkken, 3 yaşındayken ve okul öncesinde yaptırılarsa göz tembelliği riskinden korumuş olurlar ve çocukların okul başarılarını arttırmış olurlar...

Bu makale 25 Haziran 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Muhammet Beyazal

Op. Dr.Muhammet Beyazal 1975 yılında Rize' nin Ardeşen ilçesinde doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimleririnin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde (İngilizce)  başladığı tıp eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almiştir.İhtisasını ise,2000-2005 yılları arasında Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nde tamamlayarak Göz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Muhammet Beyazal, mesleki çalişmalarına şu an Yenibosna Safa Hastanesin'de devam etmektedir

Etiketler
Kornea
Op. Dr. Muhammet Beyazal
Op. Dr. Muhammet Beyazal
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube