Eşin anne babası, psikoloğu, finansörü olmak?..

Eşin anne babası, psikoloğu, finansörü olmak?..

Yıllar önce bir krem reklamında kadın, 2 değil 3 çocuğum var diyordu, eşinin dirseğine de krem sürerek, benzeri “Toplumsal cinsiyet ayrımcılığını” her yerde görürsünüz. İki öğretmen aynı sırada okuyup evlenmişlerdi. Erkek olanı obsesif ve birazda hastalık hastasıydı. Ofisin banyosunda kavga ediyorlardı. 35 yaşında adam” terleyince değişeceğim yedek atleti neden almadın” diye kızıyordu eşine.” Gömleğimi ütülemeli ,yemeğimi yapmalı “ diyor ama nezle olunca yaptığı bir torba alışverişi karısının başına atıyordu. Bazı erkekler eşinden annesi, bazı kadınlarda eşinden babası rolünü istiyorlar doğallıkla. Birbirlerini koşulsuz destekliyor ve mutlularsa ne iyi ama… Yeni jenerasyon mutsuz ve kavgalı, rol karmaşası almış başını gidiyor. Okullarda “Toplumsal cinsiyet ayrımcılığını” kaldıracak dersler konulmalı. Eşleri birbirine yük olmamalı, dayanışma karşılıklı olmalı. 

Anaç kadınlar vardır aile kurarlar mutlulukla eşlerinin annesi olurlar uzun süre. Bu durumda erkek başka sevgili buluyor bazen, elleri çamaşır suyu ve deterjanla sertleşmiş eşinin elini bırakıp, manikürlü, yumuşacık ellerde mutluluğu arayabiliyor. İdeal eş olma peşindeki kadın ve erkek iki kez mağdur oluyor. Yaptıkları görmezlikten gelinip, yapamadıkları için suçlanıp, çocuklarını öksüz bırakmamak için yine gayret etmeye mahkum ediliyorlar.

Ağlayan, yada gülen birinin yüzünün ifadesi anında değişmez ancak bebekler yanağında gözyaşı ile gülebilirler. Aldatılmış eşlerede derler; “ sen güler yüz göster ötekinin ekmeğine yağ sürme ki sana dönsün” . Dünyaya, insanlığa küsmüş kişiye..Kendini önce yedeğe alıp sonra eski bir araba gibi değiştirmeye niyet edip eline yüzüne de bulaştırmış kişiye gülmeye mahkum edilmek….örneğin alkolik kişilerin eşleri dırdırcıdır hep, kayınvalidelerin, bazen de toplumun ön yargısıdır.

Uzun yıllardır ayık göremediği, kusmuğunu temizlediği eşine sabrının karşılığı aldığı bu madalya onu daha çok sinirlendirir kendini ispat için konuşur durur. …

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Zeynep Pınar

Uzm. Dr. Zeynep Pınar, ilköğretim öğrenimini Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, lise öğrenimini ise İzmir Kız Lisesi’nde tamamladı. Tıp eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdüren Dr. Pınar 1986 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Dr. Pınar, 1987 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri ihtisasına başladı, ihtisası sırasında kadın ve erkek psikoz servisi, adli psikiyari servisi, alkol ve madde bağımlılığı kliniği (AMATEM) nevroz kliniği, nöroloji kliniği yanısıra çocuk ve ergen psikiyatrisi için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, acil dahiliye için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim gördü. “Şizofrenide Sol El Kullanımı” konulu tezini bitirerek 1991’de uzmanlık eğitimini tamamladı. Dr. Pınar, 1991 ile 1992 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi Eğ ...

Etiketler
Anaç kadınlar nerede hata yapıyor
Uzm. Dr. Zeynep Pınar
Uzm. Dr. Zeynep Pınar
İstanbul - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube