Düzelmeyen kulak akıntısı

Düzelmeyen kulak akıntıları önemli bir hastalığın belirtisi olabilir.

Düzelmeyen kulak akıntısı

Düzelmeyen kulak akıntıları önemli bir hastalığın belirtisi olabilir.

Kulak ağrısı, kulak akıntısı, işitme kaybı ve çınlama kulak ile ilgili sık görülen şikâyetlerdir. Yaşam süresi boyunca bu şikâyetlerden bir veya birkaçını yaşamayan neredeyse yoktur. Her bir şikâyet çok sayıda farklı hastalığın habercisi olabilir. Toplumda azımsanmayacak oranlarda gözüken orta kulak tümörleri bunlardan biridir. Bu tümörler sıklıkla iyi huyludur, ancak bulundukları yer itibariyle büyüyerek çevresindeki hayati öneme haiz dokulara zarar vererek ciddi problemlere yol açabilir. İşitme organını etkileyerek işitme kaybına, yüz sinirini tutarak yüz felcine ve hatta beyin içine sıçrayarak ölümle sonuçlanabilecek problemlere yol açabilir. 

Bu tümörlerden en çok görüleni kolestatom denilen, orta kulakta olmaması gereken cilt dokusunun bulunması durumudur. Uzun süreli düzelmeyen veya sık tekrar eden kulak akıntısı, işitme kaybı ve bazen kulak ve baş ağrıları olan hastalarda bu durum mutlaka incelenmelidir. Yukarıda tarif edilen problemlerle karşılaşmamak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Bu hastalık için yapılan ameliyatların büyük çoğunluğunda işitme kaybı daha da artar. Ancak tümör büyümeden erken cerrahi tedaviyle işitmenin korunması hatta daha iyi seviyeler getirilmesi mümkün olabilir.

Bu makale 23 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. İbrahim Aladağ

1969 Doğubayazıt doğumlu, evli ve bir kız çocuğu babasıyım. 2002-2013 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kulak Burun Boğaz Anabilim dalı başkanlığı yaptım. 2010-2013 yılları arasında ise, eğitim ve sağlık hizmeti alanlarındaki hizmetlerim yanında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi hastanesi başhekimliği görevini yerine getirdim. 2013 yılında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı’nda Anabilim Dalı başkanı ve Eğitim sorumlusu olarak göreve başladım ve halen bu klinikte görev yapmaktayım. 2011 yılında Doçentlik,  2015 yılında Profesörlük unvanlarını elde ederek akademik kariyerimi tamamladım.  Hekimlik hayatım boyunca çok sayıda pratisyen hekim ve KBB uzmanının yetişmesinde aktif rol aldım. Çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantılarda aldığım görevler ve ulusal ve ul ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
Kulak Ağrısı
Prof. Dr. İbrahim Aladağ
Prof. Dr. İbrahim Aladağ
İzmir - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube