Doktorsitesi.com

Duygusal Açlıklar

Dyt. Perihan Çiçek
Dyt. Perihan Çiçek
9 Mart 2016111 görüntülenme
Randevu Al
Duygusal Açlıklar

Stresli, Üzgün ya da Sıkıntılı Olduğunuzda Yiyorsanız...

Diyetinizdeki en güçlü sarsıntılar genellikle duygusal olarak en zayıf olduğunuz anlarda yaşanır. Çoğu insan rahatlamak için -bilinçli ya da bilinçsiz- yemeye yönelir. Yemeye yönelmelerinin temel sebebi zor bir problemle baş edebilmek ya da en azından kendilerini bir şeyle meşgul edebilmektir. 

Aşağıda size yemek seçimlerinizin duygusal dalgalanmalardan etkilenmemesi için bir takım yöntemler bulunmaktadır. 

• Yeme isteğinizi bir arkadaşınızı arayarak veya yürüyüşe çıkmayı deneyerek atlatmaya çalışabilirsiniz. Yürüyüşün beyinde endorfin – yani mutluluk hormonu- salgılattığını bilmeniz de yürüyüşe çıkmanız için iyi bir sebep teşkil edecektir. Unutmayın ki zihniniz bir şeyle meşgul olabilirse kazınmaları görmezden gelebilirsiniz. 

• Sizi tetikleyen yiyecekleri evde bulundurmamalısınız. Eğer yüksek kalorili yiyecekleri üzgün ve ya sıkıntılı iken yemeye eğilimliyseniz etrafınızda bu tip tetikleyicileri bulundurmayın. 

• Duygunuzu tanımlamayı öğrenin. Genellikle ani yeme arzusu fiziksel bir açlıktan ziyade belli bir duyguya bağlı olarak yaşanır. 

• Kendinizi kötü hissediyorsanız negatif düşüncelerinizin yerine pozitifleri getirmeye çalışın. Örneğin, kendinizle ilgili pozitif kabiliyetlerinizi düşünüp kilo vermeyi başardığınızda neleri kazanabileceğinizi hayal edebilirsiniz

Etiketler

Duygusal açlık neden olur?Duygusal açlık nedirÜzgün ya da sıkıntılı olduğunuzda yiyorsanızDuygusal açlık nedenleriNeden kilo alırız

Yazar Hakkında

Dyt. Perihan Çiçek

Dyt. Perihan Çiçek

Dyt. Perihan ÇİÇEK, 15 Kasım 1971 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı lisans eğitimini 1995 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır