Disiplin eğitimi

Aşırı katı bir ahlak gelişimine yol açan etkenlerden kaçınılmalıdır.

Disiplin eğitimi

Sıkı, sert bir disiplin(ahlak) eğitimi ruh sağlığı problemlerine yol açmaktadır.

Sonradan zihinsel yapı ile içselleştirilecek olan eğitim araçları ılımlı tutulmalıdır. Ahlak gelişiminin özdeşleşme(rol model) yoluyla çocuğun kendine mal edeceği ana-baba örneği gerçekte uygulanması imkansız katı bir ahlak anlayışıyla göz boyamak yerine, çocuğa anne babanın gerçekteki insani zaaflarını, dürtülere karşı hoşgörülerini de göstermelidir. Çocuğun saldırganlık eğilimlerinin dış dünyaya karşı ifade edilme olanağı verilmelidir. Böylelikle biriktirip kendilerine yöneltmesinler, disiplin eğitiminde acımasız çizgilerin ortaya çıkmasına yol açmasınlar. Sonuç olarak, hoşgörülü bir disiplin eğitimi alan çocukların ileriki zamanlarda oluşacak içsel çatışmaların yıpratmadığı insanlar olmaları beklenebilmektedir. Bu yüzden aşırı katı bir ahlak gelişimine yol açan etkenlerden kaçınılmalıdır.

Bu makale 2 Şubat 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. İbrahim Cengiz

Uzm. Psk. İbrahim Cengiz ,  2011 yılında  Yakın Doğu Üniversitesinde başladığı psikoloji bölümünü dereceyle tamamlamış ardından Yakın Doğu Üniversitesinde başladığı klinik psikoloji yüksek lisan programını da dereceyle tamamlamıştır.

Üniversite eğimini tamamladıktan sonra psikoloji ve psikoterapi alanında çeşitli kongre, seminer ve sempozyumlara katılmıştır. Ayrıca psikoterapi alanında çeşitli psikoterapi eğitimlerini tamamlamıştır.

Şu anda Psikoloji Balat'ta Yüz Yüze görüşme ve Online olarak danışan kabul etmektedir.

Etiketler
Çocuk psikolojisi
Uzm. Psk. İbrahim Cengiz
Uzm. Psk. İbrahim Cengiz
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube