Doktorsitesi.com

Dış kulak estetiği (otoplasti)

Op. Dr. Tuğrul Kihtir
Op. Dr. Tuğrul Kihtir
2 Aralık 2014212 görüntülenme
Randevu Al
Dış kulak estetiği (otoplasti)

Dış kulağın, kepçe kulak olarak da bilinen doğumsal yapı bozukluğunun tedavisidir. Kulağın görünümünün düzeltilmesi yanında, çocuğun içinde bulunduğu psikolojik huzursuzluğu da ortadan kaldırmayı amaçlar. En sık 4-14 yaşları arasında uygulanır. Kepçe kulak dışındaki diğer kulak yapı bozuklukları da aynı biçimde çeşitli otoplasti yöntemleriyle değişik yaşlarda tedavi edilebilirler.

Teknik olarak kulağın arkasından yapılan bir kesiyle kulak başa yaklaştırılır ve kepçe görünümüne neden geniş açılanma giderilir.

Ameliyat süresi 2-3 saattir ve genel anestezi kullanılır. Çocukluk döneminden sonraki hastalarda damar içi sakinleştirici ilaç etkisi altında da uygulanabilir. Hastanede kalmak gerekmez. iş veya okula dönüş 5-7 gün, ağır egzersizlere dönüş 6-8 hafta içinde gerçekleşir. Ameliyattan sonra 4-6 hafta süreyle tenis-kafa bandı takmak gerekir.

Başlıca riskler infeksiyon, kanama, asimetri, deformite, deri-kıkırdak hasarı, bazen kalıcı olabilen izler ve ameliyat öncesi varolan yapısal bozukluğun geri dönmesidir. Bu nedenle, kulağın öne katlanmasını önlemek amacıyla girişimden sonra en az 4-6 hafta süreyle gece ve gündüz tenis-kafa bandı takılması büyük önem taşır. 

Etiketler

Kepçe kulak ameliyatıOtoplasti nedirDış kulak estetiği nedirDış kulak estetiği kimlere yapılırDış kulak estetiği nasıl yapılırOtoplasti kimlere yapılırKepçe kulak sorununa çözüm

Yazar Hakkında

Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op.Dr. Tuğrul KİHTİR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Messina University'de tamamlayarak Plastik Rekonstrüklif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kendisi ayrıca Stockholm Karolinska Institute, New York Medical College Lincoln Medical Center ve Cleveland Case Western University Hospitals'da eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.