Diş Eti Çekilmesi Nasıl Anlaşılır?

Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
24 Nisan 2020202 görüntülenme
Randevu Al
Diş Eti Çekilmesi Nasıl Anlaşılır?

Diş eti çekilmesi görüntü olarak belirgin olsa da bazı durumlarla birlikte görünür hale gelebilir. Bu durumda:

-      Dişlerin daha uzun görünmesi,

-      Kuron ve köprülerin görülmesi,

-      Diş kökündeki aşırı hassasiyet,

-      Diş çürükleri

-      Diş eti sınırındaki çentik izleri,

-      Ağız kokusu,

-      Diş etlerinde kanama,

-      Diş eti şişmesi,

-      Yanlış ağız bakımı.

Bu tür belirtilerin görülmesi durumunda diş hekiminin ziyaret edilmesi gerekmektedir. Ağız bakımı için gereken tedavinin alınması için kişiye en uygun tedavi biçimi gerçekleştirilecektir.

Diş etlerimizle ilgili bazı sebeplerden dolayı sorun yaşayabiliriz. Genel olarak yapılan yanlış diş fırçalama uygulamaları, gerektiği kadar bakımının yapılmaması veya sonucu diş etlerimizin olması gerektiğinden daha sağlıksız olduğu durumlar yaşanmaktadır. Bu gibi durumlarda ilaç ya da farklı tedavilerle hastalığın iyileştirilebileceği gibi ameliyat yapılması da gerekebilir. 

 Diş Eti Ameliyatı Nedir?

Diş eti ameliyatı, Periodontal Flap Operasyonu olarak bilinmektedir. Kişinin diş etleri ve diş sorunlarının bir arada yaşandığı durumlarda bu operasyona doktorunuz karar verebilir

-      Kötü beslenme alışkanlığı,

-      Şeker hastalığı,

-      Stres,

-      Diş eti hastalıkları,

-      Hatalı ağız bakımı,

-      Sigara kullanımı,

-      Yaşlanma,

Etiketler

Diş etiDiş eti çekilmesidiş eti çekilmesi ameliyatı

Yazar Hakkında

Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır.

2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kaybettiğimiz Prof.Dr. L. George Upton ile pek çok ileri düzey ameliyata katılmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.