Dermaroller

Dermaroller

Mezoroller, mikro iğneleme ya da dermaterapi diye de bilinen bu yöntem birçok Hollywood ünlüsünün cilt güzelliği sırlarından biridir.

Bu yöntem, silindirik bir tamburun üzerine dizilmiş son derece ince, özel olarak hazırlanmış 200 kadar metal iğneden oluşan bir cihaz aracılığıyla gerçekleştirilir. Hafif basınçla cilde uygulanarak o bölgede istenen derinlikte mikro kanallar açılır. 15-20 dakikada kapanan bu kanallardan; özel serumlar, vitamin ve mineralli solüsyonlar, leke giderici ve cilt yenileyici kremler, büyüme faktörü, peptid ve kök hücre ekstresi içeren ürünler masajla cilde yedirilerek alt tabakalara yoğun miktarda ulaşması sağlanır. 

Tedavi hem bu maddelerle, hem de ciltte yaratılan kontrollü hasarı tamir etmek üzere o bölgeye göç eden, cildin kendi tamir edici hücreleri sayesinde gerçekleşir. Cihazdaki 0,5, 1, 1,5 veya 2 mm boylarındaki mikro iğnelerden tedavinin gerektirdiği boy seçilip uygulanır. Hassas ciltlerde 0,5 mm’lik dermoroller kullanılırken sivilce izleri ve çatlaklarda 1,5 veya 2 mm derinlik seçilebilir. 

Etkileri

Cilt yenilenmesi ve gençleşmesi

Çizgi ve kırışıklık tedavisi

Geniş gözeneklerin giderilmesi

Akne ve yanık izlerinin tedavisi

Lekelerin azaltılması

Saç dökülmelerinde köklerin uyarılması

Uygulama
Tedavi öncesi anestezik krem uygulanarak işlemin ağrısız şekilde tamamlanması sağlanır. Uygulamadan hemen sonra ciltte kızarıklık olması doğaldır, bu kızarıklık genellikle 30-45 dakika arasında kaybolur. Aynı gün banyo, havuz, spor gibi aktiviteler önerilmez.

Dermoroller, güneş hassasiyeti yaratmaz. Yaz aylarında bile kullanımı güvenlidir. Cildin bariyer özelliğine zarar vermez. Bu yöntem uygulanan kişiler, günlük hayatlarına devam edebilir ancak gün boyunca güneş koruma kremleri kullanılması önerilir.

Tedavinin süresi uygulanan bölgeye ve alınan sonuca göre değişmekle birlikte 3-4 haftalık aralarla 4-8 seansta tamamlanır. Örneğin cilt gençleştirme için 4 seans yeterli olurken ağır akne izleri ve çatlaklıklarda daha derin uygulama ve daha fazla sayıda seans gerekebilir. Tedavi sırasında evde kullanım ürünlerinin kullanılması etkinliğini artırır. Bu yöntemle elde edilen sonuçlar kalıcıdır. .

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan, Nazilli’de dünyaya geldi. Tıp eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamasının ardından Balıkesir ve Bursa’da pratisyen hekim olarak çalışmalarını sürdürdü. Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dermatoloji alanındaki ihtisasını tamamladı. İhtisası süresince mantar hastalıklarıyla ilgili önemli ölçüde deneyim kazandı ve tez konusu olarak da bu alanı seçti. Dr. Özcan, mecburi hizmetini Bilecik Devlet Hastanesi'nde tamamlamasının ardından Bursa’da Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu görev kendisine frengi (sifiliz) ve cüzzam (lepra) hastalığı ile ilgili çalışma fırsatını verdi. Dr. Özcan, Bursa Devlet Hastanesi' nde dermatolog olarak çalışırken aynı zamanda kendi muayenehanesinde hasta kabul etmeye başladı. Dr. Özcan, kamudaki hizmetini tamamlamasının ardından çalışmalar ...

Etiketler
Dermoroller nedir
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube