Depresyon Semptom ve Tedavi


Depresyon; duyguları, düşünceleri ve davranışları etkileyen ve tedavi edilebilen psikolojik bir hastalıktır. Majör depresif bozukluk olarak da adlandırılmaktadır. Danışanlar genel olarak; sürekli mutsuz hissetme, gerçekleştirdiği aktivitelerden eskisi kadar zevk alamama semptomları ile başvurmaktadır.
Yorgun hissetme, bitkinlik, uyku problemleri, iştah değişimleri, hareketlerde yavaşlama, yoğun değersizlik duygusu, yetersizlik, dikkat eksikliği ve intihar düşüncelerinin en az 2 hafta bireyde görülmesi gerekmektedir.
Depresyon genelde 20’li yaşlarda başlamakta ve her yaşta görülebilmektedir. Depresyona kalıtsal faktörler neden olabilir. Bununla birlikte sosyal ve psikolojik faktörler de etkili olmaktadır.
Yas ve Kayıplar, boşanma, travmatik olaylar, madde kullanımı, sosyoekonomik düzey, iş kaybı ve ilaç kullanımı da etkili faktörlerdendir.
Tanısı uzman hekimler tarafından görüşme, gözlem ve ilgili envanterler ile saptanmaktadır. Farmakolojik ve psikoterapi tedavi yöntemi en etkili yöntemdir. Desteğe ihtiyacınız olduğunda uzman desteğinden çekinmeden başvurunuz.
Sağlıkla kalınız.