Burnunuz size özeldir..

Burnunuz size özeldir..

Estetik, yıllardan beri var olan bir kavram olmakla beraber günümüzde hem kadının hem de erkeğin yaşamında  daha da fazla önem taşıyan konulardan biri haline geldi.  Araştırmalara göre en yaygın estetik operasyonların başında estetik burun ameliyatı gelmektedir.   

Kıyafetimiz, duruşumuz, mimiklerimiz ve yüzümüzün şekli iletişim açısından birer mesaja sahiptir.Bir çok kişi ilk tanışma anında öyle olmasalar bile insanların kendilerini soğuk, sinirli ya da ulaşılması zor bulduğunu hisseder. Aslında siz ne kadar cana yakın ve kolay anlaşılabilir bir kişilik olsanız da, yeni tanıştığınız kişiler sizi ilk olarak dış görünüşünüze göre yargılarlar.

Estetik burun ameliyatları; Türk halkı tarafından burun küçültme ameliyatı olarak bilinse de, aslında yüzün karakterini yeniden belirleyen ve kimi zaman sadece küçük değişiklikler ile kişinin yüz ifadesinde pozitif etkiler yaratan bir operasyondur.

İster genetik nedenlerden, isterse sonradan oluşan travmalara bağlı olsun eğer burnunuzda yüz hatlarınıza uymayan bir şekil bozukluğu olduğunu düşünüyorsanız burun estetiği ameliyatı ile bu sıkıntıdan kurtulmanız mümkündür. Burun estetik ameliyatı yüz gelişimi tamamlandıktan sonra yapılabilir.Bu sınır kabaca genç kızlarda 16-17 yaş, erkeklerde ise 17-18 yaş olarak tanımlanabilir.

Doğal Güzellik için Bütünlük Önemlidir!

Tüm bunların yanında yüzdeki asimetrik bozukluklar ve burun, alın, çene ve yanak oranlarının uyumsuzluğu ameliyat sonrasındaki başarılı sonucu etkileyen önemli ayrıntılardır. Bu nedenle yüz analizi aşamasında doktorunuzun gözlemlediği ve sorunun çözümü için size önerebileceği ek uygulamalar kimi zaman burun ameliyatınızın başarısını etkileyen temel faktörler olabilmektedir. Örneğin çene ya da alnınız burnunuza göre geride ise sadece burnunuzun ameliyat edilmesi burnunuzu ve yüzünüzü güzelleştirmek yerine, oranları daha da bozup ameliyatlı burun görüntüsüne yol açabilir. Bu da doğal görünüm isteyen hastaların beklentisini karşılamayacaktır. Bu yüzden ameliyat öncesinde doktorunuzun yaptığı yüz analiz çalışması ve planlama çok önemlidir. Ameliyat olmadan önce, olabilecek tüm değişimler ve istekleriniz konusunda doktorunuzla ayrıntılı olarak konuşmalı ve olumlu ameliyat sonucuna ulaşabilmek icin doktorunuzun yönlendirmelerine kulak vermelisiniz.

Unutmayın; yüzümüzdeki çıkıntılı bölgelerin birbiri ile uyum içinde olması doğal bir ahenk sağlayacak ve sizinle yeni tanışan insanların ameliyat olduğunuzu anlamalarını engelleyecektir.

Burnunuzdaki şekil bozukluğunun yüzünüzde yarattığı negatif etki ya da mutsuz ifade ameliyat sonrası kaybolacağından, çevrenizdeki kişiler burun ameliyatından daha fazlasını algılayacak ve genel olarak olumlu etkiyi hissedecektir. Çevremizdeki kişilerden gelen olumlu tepkiler de özgüvenimizin yükselmesinde son derece yardımcı olacaktır.

Estetik kaygı dışında, burundan nefes alma sorunu yaşayan bir kişi uyku kalitesi ve dolayısıyla günlük yaşam kalitesi etkileneceğinden dolayı bu ameliyatlar sonrasında kendini daha zinde hissedecektir. Unutmayın sağlıklı ve rahat nefes aldıran, yüzünüze yakışan bir burun, özgüveninizi artırıp, kendinizi daha mutlu ve iyi hissettirecektir.

Burnunuz Size Özeldir..

Burnunuzun görünümünden memnun değilsiniz ve size yakışacak burun formu konusunda da aklınız karışık.. Çevrenizdeki kişilerin ya da televizyondaki ünlülerin burunlarını daha yakından incelemeye başladınız ve o popüler sanatçının burnunun size de yakışacağını düşünüyorsunuz.. O zaman şimdi bu düşüncenize biraz ara verin..

Çünkü her burun kişiye özeldir ve ideal burun; kişinin yüzüne en uygun ve yüzün diğer kısımlarına orantılı burundur. Unutmamalı ki herkesin yüz oranı farklıdır ve bir başkasında beğenilen burun şekli sizde güzel durmayabilir.

Yüz güzelliğinde, bütünü oluşturan organların tek başına güzel olmaları değil, oransal uyumları ve birlikte güzel görünmeleri önemlidir. Uzun bir yüzde kısa bir burun çirkin görünebileceği gibi; tam tersi yuvarlak, küçük bir yüzde, uzun burun ve sivri bir çene bütünlüğü bozacağından hoş görünmeyecektir. Bu nedenle yüz bölgesinde bir estetik ameliyat planlarken yüzün şekli, oranları ve hatta cildin kalitesi, karakteri ameliyat öncesinde yeterince analiz edilmeli ve yeni planlanan burun şekli buna göre tasarlanmalıdır.

Örneğin çene ya da alnınız burnunuza göre geride ise, sadece burnunuzun ameliyat edilmesi burnunuzu ve yüzünüzü güzelleştirmek yerine, oranları daha da bozup ameliyatlı burun görüntüsüne yol açabilir. Yüzümüzdeki çıkıntılı bölgelerin birbiri ile uyum içinde olması doğal bir ahenk sağlayacak ve bizimle yeni tanışan insanların ameliyat olduğumuzu anlamalarını engelleyecektir.

Başarılı geçmiş burun estetik ameliyatlarından önce ve sonra çekilmiş fotoğrafları yan yana koyduğunuzda bakışlarda ve duruştaki değişim göze çarpar. Bu durum sadece burun şeklinden kaynaklanan bir değişimden daha çok, kişinin kendisine olan güven artışının getirdiği bir sonuçtur. Hedefe ulaşılmış ve iyi bir sonuç edilmiş burun estetik ameliyatı sonrasında özgüvendeki artış kişinin postürünü, yaşama bakışını, günlük enerjisini olumlu yönde etkileyecektir.

Burun şekil bozukluğu nedeniyle yüzde mevcut olan negatif etki ya da mutsuz ifade ameliyat sonrası kaybolacağından genellikle çevrenizdeki kişiler geçirmiş olduğunuz burun ameliyatından daha fazlasını algılayacak ve genel olarak olumlu etkiyi hissedeceklerdir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu

Prof. Dr. Fikret KASAPOĞLU, 23 Aralık 1973 tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uudağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitenin Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda yapmış ve 2003 yılında da Kulak Burun Boğaz Uzmanı olmuştur. 2011 yılında ise Doçent unvanını almıştır.

Prof. Dr. Fikret KASAPOĞLU, Bursa'da bulunan Özel Medicana Bursa Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu
Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube