Botox & dolgu uygulamaları

Botox & dolgu uygulamaları

Yüzdeki istenmeyen çizgilerin yok edilmesinde kullanılan BOTİLİNİUM toksini, uygulandığı kasta nöromosküler blokaj yapar. İstemediğimiz çizgilerin oluşmasına sebep olan kasların gücünü zayıflatarak etki eder. Yanlış bilgilendirildiği gibi yılan zehiri ile ilgisi yoktur.

BOTOX

Yüzdeki mimik hareketlerle oluşan kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Seçilen kaslarda hareket kısıtlılığı yaparak bölge derisinde kırışıklık oluşumu engellenir. En sık olarak göz yanları (kaz ayakları ), kaş arası, alın bölgesi kırışıklıklarını yok etmek için kullanılır. İğne ile yapılan, basit ama çok etkili bir yöntemdir. Etkisi 3-4 ay içerisinde sonlanır. İstenirse kaş kaldırma için kullanılır. Geçici bir yöntem olsa da, uygun bölgeleri seçen bilinçli ellerde oldukça başarılı sonuçlar alınır.

Botox uygulaması tıbbi bir uygulama olduğu için uzman kişiler tarafından yapılmalıdır, yan etkileri iyi bilinmelidir ve bu nedenle sadece seçilen kas hedef alınmalıdır, yüzde bulunan her kırışıklığa botox uygulamak doğru değildir, bazı kırışıklık ve çizgilenmeleri başka yöntemlerle tedavi etmek gerekebilir.

Botox aynı zamanda el ve koltuk altı terlemelerinde de etkilidir, bu bölgelere yapılan botox uygulamaları ile 3-4 ay süren terleme azalması sağlanır.

Botox aynı zamanda Migren ağrılarının tedavisinde de kullanılmaktadır, birçok hastaya dayanılmaz baş ağrılarına neden olan migren hastalığının tedavisi için botox injekiyonu yapılmıştır ve hastalarda  3-4 ay boyunca ağrı oluşmamaktadır, bunda migrenin başlamasına neden olan kas spazmlarının ortadan kalkmasının etkili olduğu kabul edilmektedir. Bu aynı zamanda hastalarda alında ve göz etrafındaki kırışıklıkların yok edilmesinide sağlamaktadır.

DOLGU

Yüzdeki kalıcı ve derinleşmiş hatların veya çukurlukların doldurulmasında, boyundaki çizgilerin giderilmesinde ve aynı zamanda dudak kalınlaştırmada kullanılır. Çeşitli dolgu maddeleri vardır, en sık kullanılan dolgu maddesi vücutta doğal olarak bulunan bir yapı taşı olan Hyaluronik Asit veya derivelerinin sentetik olarak elde edilmiş halleridir. Genellikle 8-12 ay süre kalıcılıkları vardır. Deri içine iğne yapılarak uygulanan jel formundadır. İşlem 5-10 dakika kadar sürer. En sık olarak dudak kenarlarına, yanaklara, alına, kaş arasına, boyuna uygulanır.

Bu dolguların dudak kalınlaştırma için hazırlanmış formları vardır. Dudak kalınlaştırmada veya şekillendirmede yaygın alarak kullanılmaktadırlar. Doğal ve istenen bir dudak gürünümü elde etmek için uygulama esnasında ara verilerek kontrol yapmak olasıdır. Uygulamadan hemen sonra istenen sonuç elde edilmektedir. Dudak hareketlerini ve dudak duyusunu etkilememektedir. Dudak kalınlaştırmada ayrıca cerrahi yöntemler olan yağ injeksiyonu veya doku ile doldurma yöntemleri uygulanabilir. Yağ injeksiyonu ile transfer edilen yağ dokusunun önemli bir kısmı birkaç ay içinde yok olmaktadır. Doku transferi ise kalıcı sonuçlar vermektedir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sadullah Karun

Op. Dr. Sadullah Karun ,1985 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesin'den mezun olmuştur. Sivas'ta mecburi hizmet görevinden sonra 1987-1993 yıllarında uzmanlık eğitimini  İstanbul Tıp Fakültesinde Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında almıştır.

1990-1991 yılları arasında İsviçre'de Hopital Cantonal Üniversite de Geneve Hastenesi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi konusunda eğitim ve araştırma çalışmalarında aktif rol almıştır. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nden ayrılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölüm direktörü olarak 2012 yılına kadar görevine devam etmiştir.

Op. Dr. Sadullah Karun halen Mecidiyeköy -Şişli- İstanbul adresindeki kliniğinde estetik cerrahi alanında çalışmalarıma devam etmektedir.

Op. Dr. Sadullah Karun
Op. Dr. Sadullah Karun
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube