Binge eating - tıkanırcasına yeme bozukluğu

Binge eating - tıkanırcasına yeme bozukluğu

Tıkanırcasına yeme bozukluğu kısaca belli bir zaman diliminde, bir çok insanın yiyebileceğinden çok daha fazla miktarda yemek yeme davranışı olarak anlatılabilir.

*normalden hızlı yeme
*rahatsızlık hissi oluşuncaya kadar yeme
*aç değilken de yeme
*kontrolü kaybetme
*yenilen yemek miktarından utanıldığı için yalnız yeme
*yemek yeme sonrası utanç ve pişmanlık
*bu durumun 6 ay boyunca haftada en az 2 kez yaşanması

Bu durumlarda multidisipliner yaklaşım önemlidir. Hem psikolog hem de diyetisyen kontrolünde önemli sonuçlar alınır. Lütfen bu durumlardan en az 3'ünü yaşıyorsanız profesyonel yardım alın. Sevgiler :)

Bu makale 12 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Meltem Erdaş

Uzm.Dyt. Meltem Erdaş, Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diyetisyen ünvanını almıştır. Yüksek lisans eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde tamamlayarak Uzman Diyetisyen unvanının sahibi olmuştur. Uzm.Dyt. Meltem Erdaş, mesleki çalışmalarına ise şu an Uzman Diyetisyen & Fitoterapist & Tıbbi Biyokimya Bilim Uzmanı Meltem Erdaş devam etmektedir. Kariyer Hedefi Öğrendiğim teorik bilgileri pratikte de uygulayabilmemi sağlayacak projelerde yer almak, tecrübeli ve değerli diyetisyenler-hekimler ile birlikte çalışma imkanı bularak varolan bilgi dağarcığımı genişletip pratikleşmek, tecrübe edinmek ve bu tecrübenin verdiği güvenle bana verilen görevi en iyi şekilde yapabilmek ilk ve tek amacımdır. Kariyer hedefim; öncelikle kronik hastalıkları bulunan bireylerin yaşam stan ...

Etiketler
Psikolojik
Uzm. Dyt. Meltem Erdaş
Uzm. Dyt. Meltem Erdaş
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube