Beceri geliştirme programı temelli yaratıcı drama eğitimi

Beceri geliştirme programı temelli yaratıcı drama eğitimi

 

 

BECERİ GELİŞTİRME PROGRAMI TEMELLİ YARATICI DRAMA EĞİTİMİ

 

Kişinin, davranış ve tutumlarının en belirgin görüldüğü ortam sosyal ortamdır. Bu ortamda kişi, tepkilerinin nasıl, niçin ve ne şekilde oluştuğunu çok rahat ve doğal bir biçimde gösterebilir. Bir davranışın düzenlenmesinin ve değişiminin en rahat gerçekleşebileceği alan Yaratıcı Drama'dır.

Yaratıcı Drama ile amaç; çocukların, yaratıcılık, özgüven, kendini ifade etme, işbirliği, paylaşım, problem çözme, dikkat, konsantrasyon gibi

sosyal – duygusal ve akademik alanda kullandıkları becerilerinin gelişimini desteklemek,  bu sayede süreç içersinde onları hayata hazırlamaktır.

Çocukların bu becerilerini kazanırken ve/veya geliştirirken en önemli amaçlarımızdan biri de eğlenmelerini sağlamaktır.

Etkinliklerde ve oyunlarda kullandığımız yöntem onlara hayat dersi, öğüt verme, eleştiri yapma, müdahalede ve yönlendirmede bulunmak değil, paylaşımlarda bulunduklarında onları desteklemek, yüreklendirmek ve yaşadıkları sorunları gündeme getirdiklerinde çözümü için ne yapacaklarını kendilerinin bulması için onları teşvik etmektir.  Bunu da gerçekleştirmenin en güzel yolu onlarla oyun oynamaktır.

 

 Enerji, heyecan, paylaşım, doğallık, dikkat, eğlence, yaratıcılık, rahatlık, mutluluk...

 

Evet, saydığımız tüm bu öğeler, oyunun içinde vardır. Çocuklar için oyun oynamak en az yeme-içme, uyku gibi gereksinimler kadar hayati ve önemlidir. Çünkü çocuklar oyun oynarken, yapar, dener, keşfeder, enerji harcar, dikkat, algı ve yaratıcılığını yoğun bir şekilde deneyimler ve bu sayede özgüvenleri üst seviyeye çıkar. 

Bizim hedefimiz; çocukların, duygu, düşünce, gözlem, yaşantı ve hayal gücünü, kendi özgün yaratıcılığı ile doğaçlama yaparak ve oyunlardan yararlanarak ortaya çıkarmasına imkân sağlamaktır. Sizde çocuğunuzun ve bir yakınınızın, hayata karşı yaratıcı çözümler üreterek daha güçlü ve pozitif yaklaşmasını istiyorsanız onu aramıza Yaratıcı Drama Eğitimine bekliyoruz.

 

·   

 

 

 

 

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Duygu Ak

Dr Bilgi Üniversitesinden mezun olmuştur.

Etiketler
Çocuklarda drama eğitimi nasıl verilir
Psk. Duygu Ak
Psk. Duygu Ak
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube