Bebeği kucağa almalı mı almamalı mı?

Bebeği kucağa almalı mı almamalı mı?

Pek çok annenin duyduğu bir sözdür “aman kucağa alıştırma!” Peki neden bu kadar korkunç gelir bebeğin kucağa alışması

Annenin günlük rutinlerini kolaylıkla yapabilmesi için mi, yoksa kucağa alışmayan bebeğin ilerde anneden daha kolay ayrışacağını varsaydığımız için mi? Çoğunlukla ikisi de. Ancak kucağa alma ve fiziksel temasla ilgili atladığımız büyük faydalar da var.

Kucakta taşınan bebek taşıyıcının kalbine yakın olduğundan ana rahmindeki gibi kalp atışlarını duyar, onun tanıdık kokusuyla ve vücut ısısıyla sarmalanır. Tüm bunlar bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlar. Buna taşıyıcının nefes alıp vermesi ile oluşan sürekli hareketi ve yürüdüğü zamanki sallama hareketi de eklenirse bebeğin belirgin bir şekilde rahatlayacağına şüphe yoktur.

Bu makale 28 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Merve Yılmaz

Uzman Klinik Psikolog Merve YILMAZ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Aydın üniversitesi Psikoloji bölümünde başladığı eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Bahçelievler Rehberlik Araştırma Merkezi'nde Stajyer Psikolog, Bakırköy ve Küçükçekmece Adliyeleri'nde Stajyer Adli Psikolog, son olarak Küçükçekmece Mustafa Pars İlkokulu'nda Stajyer Rehber Öğretmen olarak danışan kabulü yapmıştır. Uzman Klinik Psikolog Merve YILMAZ, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu’nda ulusal psikoloji öğrencileri değişim programları koordinatörü ve denetim kurulu üyesi olarak faaliyetlerde bulunmuştur. 2 yıl Konya’da özel bir aile danışma merkezinde sorumlu müdür ve psikolog poziyonlarında çalışmıştır.  Uzm. Kl. Psk. Merve Yılmaz, Şubat 2022 tarihinde lise öğrencilerinde Cov ...

Etiketler
Bebek
Uzm. Kl. Psk. Merve Yılmaz
Uzm. Kl. Psk. Merve Yılmaz
Muğla - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube