Doktorsitesi.com

BAŞARMAK NEDEN ZORDUR?

Psk. Psikofit Psikoterapi Merkezi
Psk. Psikofit Psikoterapi Merkezi
19 Eylül 201821 görüntülenme
Randevu Al
BAŞARMAK NEDEN ZORDUR?

Karşınızda ulaşmanız gereken bir yol olduğunda yürümek çok zor gelir.Öyle ki yolda karşınıza neler çıkacağını bilmiyorsanız ve dahası henüz nasıl yürüyeceğinizi bile öğrenememişseniz omzunuzdaki yük gittikçe ağırlaşır ve olduğunuz yere çökersiniz. Başarmak zor bi süreçtir ancak unutmayın ki gerçekten istenildiğinde ve doğru hamleler yapıldığında ulaşılmayacak yer yoktur.

Başarı bir çok program, ilişkilendirme, doğru hedefi belirleme, kademelere bölme gibi nice açılardan ele alınarak oluşturulan bir tümevarımdır. Bu nedenle aşılması gereken tüm basamaklar için ayrı ayrı yollar izlenir ve tüm yolların toplamı bizi başarıya götürür.

BAŞARI YOLUNDA KARŞIMIZA ÇIKABİLECEK ENGELLER

Zor bir süreç olduğunu hemen hepimiz biliyoruz. Hatta çok fazla engelin çıkacağını ve belki de bu engellerin bizi en başa döndürebilme ihtimalini bile düşünebiliyoruz. Herşeyden önce sırf bu nedenlerden ötürü telaşlanmamız, paniğe kapılmamız başarı yolunda karşımıza çıkacak olan ilk düşmanımız olarak kabul edilebilir. Kendimizden şüphe etme,bu sorumluluğun fazla ağır olduğuna dair hisse kapılma gözümüzü korkutabilir.

Henüz daha başlamamışken pes etmemize neden olabilir. Bu duygular olan bütün motivasyonumuzu yok edebilir ve kendimize olan güvenimiz bir anda yok olabilir. Bu durumlarda öncelikle şunu bilmeliyiz ki başarıya ulaşmak isteyen herkes bu ilk başlangıç noktasında aynı duyguları yaşıyor ve bu engellerle karşılaşıyor.

Önemli olan bu engellerin üstesinden gelebilmek ve diğerleri gibi bu aşamayı atlatabilmek. Sizin diğer insanlardan hiç bir eksiğiniz olmadığını unutmamalısınız. Sakin,kararlı ve azimli olduğunuz sürece tıpkı başarıyı yakalayan diğer insanlar gibi siz de bu aşamayı kolaylıkla atlatabilirsiniz.

Etiketler

PsikoterapiPsikolojik stresPsikolojik danışmanlıkBaşarılı olmaPsikolojik danışmanlık nedir?Mersinde psikologPsikolog yardımı almakmersin psikolojimersin psikoterapistmersin terapi merkezimersin psikoloji merkezi

Yazar Hakkında

Psk. Psikofit Psikoterapi Merkezi

Psk. Psikofit Psikoterapi Merkezi

Psk. Pınar ŞİMŞEK, Ege Üniversitesi psikoloji bölümünde upp-int. hazırlık eğitiminin devamında 4 yıllık lisans programını tamamlayarak onur derecesiyle mezun olmuştur.

Eğitim süresince İzmir Alzheimer derneğiyle ortak çalışmalar yürüterek Alzheimer hastaları ve yakınlarının psikolojik destek programında aktif görev almıştır.

Ege Üniversitesi Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Ana Bilimdalında madde bağımlılığı servisinde bulunduğu staj dönemi boyunca grup terapilerine katılım ve test değerlendirme aktivitelerinde destekleme programında görev almıştır.

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde şizofreni, kişilik bozuklukları vakalarıyla ilgili anket, raporlama çalışmaları yaparak stajını tamamlamıştır. Canlı ve kadavra organ bağışı konusunda üniversite öğrencilerinin tutumuna yönelik derleme çalışması bulunmaktadır.

Çeşitli anaokulları ve rehabilitasyonlarda edindiği çalışma hayatında çocuklara yönelik gelişim envanterleri uygulamaları, Otizmli, down sendromlu çocuklarda gelişimsel davranışlar konulu seminerler düzenleyerek ebeveyn destek projeleri oluşturmuştur. Çeşitli gazetelerde psikoloji başlıklı yazılar yazmakta, radyo programlarında bir çok konuyla ilgili canlı veya yayından katılım sağlayarak güncel psikoloji konularında söyleşiler yapmaktadır.

Üye olduğu derneklerde ve özel okullarda seminerler düzenleyerek gelişimsel ve psikolojik destek şemalı uygulamalar yapmaktadır.

Minnesota çok yönlü kişilik envanteri(MMPI) ve WISC-R uygulayıcı sertifikası eğitimi Bilişsel Davranışçı Terapileri uygulamaları beraberinde çocuklara yönelik zeka testi ve yetişkinlere yönelik MMPI envanteri uygulaması yapmaktadır. Psikofit Beslenme Diyet ve Psikoterapi Merkezinde Psikolog Pınar Şimşek; yetişkin psikoterapisi uzmanlık alanlarında çalışmalarına devam etmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır