Doktorsitesi.com

BAŞ AĞRISINDAN KURTULUŞ YOK MU?

Prof. Dr. Alp Gurbet
Prof. Dr. Alp Gurbet
18 Temmuz 2019120 görüntülenme
Randevu Al
BAŞ AĞRISINDAN KURTULUŞ YOK MU?

Baş ağrısı toplumda en sık karşılaştığımız ve hayat kalitesini en fazla etkileyen semptomlardan biridir. Bu şikayetle başvuran hastaların tanısında esası hastanın hikayesi oluşturmaktadır. Hastalara yeterli zaman ayırıp, yakınmalarının doğru değerlendirilerek, tanı yanlışlıkları ve gereksiz tetkiklerden kaçınmak mümkündür. Baş ağrılı hastaların yaklaşık % 90’ının üzerindeki kısmını primer baş ağrıları oluşturmakta ve Migren tipi, Gerilim tipi ve Küme tipi olarak gruplandırılmaktadır. Gerilim-tipi toplumda en sık görülen baş ağrısı tipidir ikinci sırada migren tipi baş ağrısı ve şu an için dünyada en sık üçüncü sırada görülen analjezik (ağrıkesici) ilaç aşırı kullanım baş ağrısı görülmektedir. Baş ağrılarındaki bu çeşitlilik tedavide de çeşitliliğe sebep olmaktadır. Öncelikle ilaç tedavisi başlanmasına rağmen özellikle son yıllarda baş ağrısı tedavisinde de uygulanmaya başlayan transnazal sfenopalatin ganglion blok ile de çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. İşlemin yan etkileri çok nadir olup haftada 2 kez olmak üzere 4-6 seans uygulanması gerekir.

Etiketler

Baş ağrısının nedenleriBaş ağrısı sebepleriBaş ağrısı ilaç tedavisiBaş ağrısı sorunuBaş ağrısıBaş ağrılarıBaş ağrısı tedavibaş ağrısı problemibaş ağrısına çözüm

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Alp Gurbet

Prof. Dr. Alp Gurbet

Prof. Dr. Alp GURBET, 1970 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimi İstanbul’da tamamlamıştır. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu lisans eğitimini 1993 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.1993-1998 yılları arasında mecburi hizmet ve askerlik görevlerini tamamlamıştır. Mecburi hizmetinin ardından 1998 yılında Uludağ Üniveristesi Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimine başlamış ve Aralık 2002'de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nde uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimini tamamlamasının ardından yine aynı fakültede Algoloji (Ağrı) Kliniği'nde çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında Yardımcı Doçent ve 2010 yılında Doçent unvanlarını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır