Atipik yerleşimli herpes zoster enfeksiyonu tedavisinde girişimsel blokla ilgili olgu

Atipik yerleşimli herpes zoster enfeksiyonu tedavisinde girişimsel blokla ilgili olgu

Olgu: 65 yaşında bayan hasta sağ kol ve sağ skapula üstünde önceden tariflenen kronik ağrının son iki üç gün ağrının şiddetinin artması ve karıncalanma olması üzerine kliniğimize başvurdu.

Hastanın VAS 9-10’du ve bunda döküntü ve kızarıklık yoktu. Servikal MR’da C3- 4, C4-5, C5-6 minimal protrüzyon vardı. Sinir kökleri serbestti. Bu hastamızda sağ supraskapular blok ve sağ paraservikal blok yapıldı. Bunun sonunda VAS 3 – 4’dü. Hastamıza gabapentin 300 mg. 3x1 ve uyku sorunundan dolayı trisiklik anti deprisan başlandığı ve 15 gün sonra kontrole geldiğine bloklar yapıldıktan 2 gün sonra döküntülerin oluştuğu ve 3 – 4 gün sonra ağrılarının tekrar arttığını ve VAS’ının 7- 8’di. Bu hastamızda C 6 – 7’ye uyan herpes zoster enfeksiyonu oluştuğu öğrenildi.

Hastamıza sağ supraskapular blok ve paraservikal blok yapıldı ve 15 gün sonra kontrolde döküntülerinin iyileştiği görüldü ve VAS 3–4’dü.

Hastamıza tekrar aynı bloklar yapıldı ve 15 gün sonra kontrolde VAS 0 dı ve döküntüler kaybolmuştu.

Sonuç: Akut herpes zoster atipik yerleşim olduğunda ve lezyonlar çok belirgin olmadığında yanlış tedavi uygulanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Olgumuzda akut döneminde uyguladığımız supraskapular blok ve paraservikal bloğun hem ayrıcı tanı ve akut ağrı tedavisi ve gelişecek post herpetik nevraljinin önlediğini düşünmekteyiz.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yaşar Arslan

Uzm. Dr. Yaşar ARSLAN, 1985 yılında doğmuştur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi'nde tamamladıktan sonra Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı olmuştur. Uzm. Dr. Yaşar ARSLAN, Afyon Merkez'de bulunan Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hizmet vermektedir. Yetkinlikler: 1-İş Hekimliği Sertifika Eğitimi 2-Akupunktur Uygulaması Sertifikalı Eğitim Programı 3-Fitoterapi Sertifikalı Eğitim Programı 4-Kupa Uygulaması Sertifikalı Eğitim Programı 5-Mezoterapi Uygulaması Sertifikalı Eğitim Programı 6-Ozon Uygulaması Sertifikalı Eğitim Programı 7-Refleksoloji Sertifikalı Eğitim Programı 8-Sülük Uygulaması Sertifikalı Eğitim Programı 9-İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Algoloji ...

Etiketler
Atipik yerleşimli herpes zoster enfeksiyonu
Uzm. Dr. Yaşar Arslan
Uzm. Dr. Yaşar Arslan
Afyonkarahisar - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube