Doktorsitesi.com

Ameliyatsız estetik uygulamaları; Dolgu Maddeleri

Prof. Dr. Murat Emiroğlu
Prof. Dr. Murat Emiroğlu
11 Ekim 2016102 görüntülenme
Randevu Al
Ameliyatsız estetik uygulamaları; Dolgu Maddeleri

Yaşlandıkça, yerçekimi, güneş ışınlarına maruz kalma; mimikler, gülme, çiğneme, gözleri kısarak bakma gibi yüz hareketlerinin etkileri belirginleşmeye başlar. Yüzümüzü genç ve dolgun gösteren deri altı dokular erimeye başlar ve bunun sonucunda da kırışıklıklar belirgin hale gelir.

Kollajen ve yağ gibi dolgu maddeleri ile bu kırışıklıklar doldurularak daha genç bir görünüm elde edilebilir. Bu maddeleri enjekte ederek yüzün kırışık ve çökük bölgelerini düzeltmek mümkündür. Dudaklara ve yanaklara da bu yöntemle dolgunluk kazandırmak mümkündür.

Kollajen veya yağ enjeksiyonu ile bazı derin olukların giderilmesi mümkün olamayabilir, bu durumda ameliyat gerekebilir.

Dolgu maddeleri ile yapılan düzeltmeler kalıcı değildir. Bu maddeler, zaman içinde vücut tarafından yok edilirler. Elde edilen sonuçlar ameliyatlarda olduğu kadar kalıcı değildir.

Deneyimli bir plastik cerrah tarafından uygulandığında, dolgu maddelerinin önemli bir riski yoktur.

Dolgu maddelerinin uygulanmasını takiben bir süre hafif yanma, karıncalanma gibi hisler olabilir. İnjeksiyon bölgesinde nadiren gelişebilecek olan kızarıklık en geç 24 saat içinde yok olacaktır.

Dolgu maddesi olarak kendi vücudunuzdan alınacak yağ da kullanılabilir. Bu yöntem daha çok yanakların ve dudakların dolgunlaştırılmasında ve yanaklarla burun arasındaki gülme çizgilerinin giderilmesinde kullanılır.

Son yıllarda dolgu maddeleri estetik dışı amaçlarla da kullanılmaya başlanmıştır. Bunlardan en önemlisi; kadınlarda cinsel ilişki sırasındaki hazzı artırmak amacı ile yapılan ‘G noktası’ belirginleştirilmesidir. Bu işlem, en çok 15 dk. sürede uygulanabilen, herhangi bir acı vermeyen basit bir girişimdir. Uygulanan kişilerden olumlu sonuçlara dair geri bildirimler alınmaktadır.

* Şu an kullanımda olan çok sayıda dolgu maddesi mevcuttur. Bunların arasında kalite ve fiyat yönünden önemli farklılıklar vardır. Ayrıca bu maddeler işin ehli olmayan kişiler tarafından da yaygın olarak uygulanmaktadır. Bu girişimler basit görünse de oldukça karmaşık tekniklerdir. Doğru dolgu maddesi ve doğru uygulama yapılmadığında önemli komplikasyonlar (allerjik reaksiyonlar, ciltte yaralar, asimetriler vb.) gelişebilmektedir.

Etiketler

Dolgu maddelerinin etkileriDolgu maddeleri nerede kullanılırDolgu maddeleriDolgu maddeleri sonrasi sislik olmasiDolgu maddeleri nelerdirDolgu maddelerinin yan etkileri nelerdir?

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Murat Emiroğlu

Prof. Dr. Murat Emiroğlu

Prof. Dr. Murat EMİROĞLU, 15 Haziran 1961 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Lise öğrenimini 1979 yılında Ankara Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Tıp eğitimi sırasında Genel Cerrahi Staj Programı’nın bir kısmını İtalya’daki Ferrara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Ippolito Donnini’nin başkanlığındaki Cerrahi Departmanı’nda yapmıştır.  İhtisasını ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim dalında tamamlamıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır