Aile Terapisine Nezaman Başvurulmalıdır?


Aile terapisi, aile içinde yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülebilmesi ve tüm aile üyelerinin sağlıklı yönde değişiminin ve gelişiminin sağlanmasına yarayan, psikoterapinin bir dalıdır. Anne, baba ve çocuktan oluşan bir aile yapısının aile terapisini kapsamasının yanında aileye büyükanne, büyük baba vs. dahil olduğu bir aile yapısı da aile terapisine alınabilir. Daha da önemlisi sadece anne babadan oluşan aile yapısı da aile terapisine alınmaktadır.
Aile Terapisi Nasıl Uygulanır ?
”Aile terapisi nasıl uygulanır ?” sorusunun cevabını sizde merak ediyorsanız buradan devam ederek okuyun. Bu terapi yönteminin uygulanmasının çeşitleri vardır. Çiftin arasındaki bir sorundan dolayı terapiye başvurulmuşsa, çift birlikte alınır. Ailenin diğer üyeleri ile ilgili bir sorundan dolayı gelinmiş ise mümkün olduğu kadar ailenin tüm üyelerinin terapi sürecine dahil olması amaçlanır. Sorunların kaynağına giderek bunların üzerinde çalışılır, çözüm odaklı bir terapi biçimidir.
Hangi Konularda Aile Terapisine Başvurulur?
Çiftin ilişkisel sorunları
Şiddetli geçimsizlik
Cinsel sorunlar
Bireyin eşinin ya da kendi ailesiyle ilgili sorunlar
Psikoseksüel zorluklar
Çocuk yetiştirme konusundaki uzlaşmazlıklar
Boşanma
Boşanma durumuna çocuğun psikolojik sağlığını koruma
Aile yaşamındaki önemli değişiklikler
Üvey ebeveyn/çocuk ilişkileri
İş stresi ve ekonomik problemlerden dolayı zarar gören ilişkiler/evlilikler
Ailede çözüm getirmeyen konuşmalar yaptıktan sonra kendilerini çıkılmaz bir döngünün içinde bulurlar. Birbirleriyle olan iletişim bozulmaya,aile içinde huzursuzluk oluşmasına neden olur. Ebeveynle arası yaşanan sıkıntılar aile içinde mutsuzluğa neden olur. Bu durumdan oluşan mutsuzluk çocuklarınızda da olumsuz sonuçlar oluşmasına neden olur. Çocuğunuzun aile içindeki tutumu değişebilir. Aile dinamiği sarsılabilir. Diğer yandan çocuğunuzdan kaynaklanan sorunlar ebeveynler arası sorunlara da neden olabilir. Kendinize ve ailenize önem göstererek, bir uzmandan yardım almayı unutmayın. Ailemiz bu hayattaki en önem verdiğimiz kişilerdir, onlarla mutluluğu paylaşmak, dolu dolu yaşamak varken neden kendinizi buna mahkum edesiniz?