Afrodizyak besinler

Afrodizyak, tüketildiğinde cinsel isteği ve gücü artıran katı ya da sıvı besinler ile kokulara verilen isimdir. Bu kelime, Yunan mitolojisindeki aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’ten gelmektedir. Dengeli ve düzenli bir şekilde tüketilen afrodizyaklar, hem genel sağlığa hem de cinsel performansa katkı sağlayabilir. Ayrıca cinsel fonksiyon bozukluğu yaşayan hastalarda, üroloji uzmanları tarafından verilen tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir. Afrodizyak Türleri: Besinler: Bitter çikolata, bal, çilek, istiridye, karides, kalamar, somon, fındık, badem, böğürtlen, muz, avokado, karpuz, sarımsak, kuşkonmaz. Baharatlar: Zencefil, vanilya, kırmızı biber, kişniş tohumu, tarçın, safran.

Afrodizyak besinler

AFRODİZYAK BESİNLER

Afrodizyak, tüketildiğinde cinsel isteği ve gücü artıran katı ya da sıvı besinler ile kokulara verilen isimdir. Bu kelime, Yunan mitolojisindeki aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’ten gelmektedir.

 

Dengeli ve düzenli bir şekilde tüketilen afrodizyaklar, hem genel sağlığa hem de cinsel performansa katkı sağlayabilir. Ayrıca cinsel fonksiyon bozukluğu yaşayan hastalarda, üroloji uzmanları tarafından verilen tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir.

Afrodizyak Türleri:

Besinler: Bitter çikolata, bal, çilek, istiridye, karides, kalamar, somon, fındık, badem, böğürtlen, muz, avokado, karpuz, sarımsak, kuşkonmaz.

Baharatlar: Zencefil, vanilya, kırmızı biber, kişniş tohumu, tarçın, safran.

İçecekler: Taze sıkılmış portakal, greyfurt, nar suyu, kırmızı şarap (günde bir ya da iki kadeh).

Gıda Takviyeleri: Epimedium, maca, ginseng, yohimbin, L-arginin, L-citrulline, tribulus terrestris.

Parfümler: Lavanta, yasemin sandal ağacı, paçuli, ylang-ylang ve bergamot gibi parfümler rahatlatıcı etkileriyle cinsel dürtüleri uyaran aromatiklerdir.

Afrodizyakların etkileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Özellikle gıda takviyelerinin potansiyel yan etkileri ve ilaçlarla etkileşimleri olabileceğinden, bunlar kesinlikle üroloji uzmanı kontrolünde, dikkatli ve ölçülü şekilde kullanılmalıdır.
 

Bu makale 15 Ocak 2025 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mete Kilciler

Prof. Dr. Mete KİLCİLER, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kadrosunda olup, Bursa VM Medicalpark  Hastanesinde görevini sürdürmektedir. Prof. Dr. Mete KİLCİLER,1965 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1983 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1989 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1992 - 1996 yılları arasında Ankara GÜlhane Askeri Tıp Akademisi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak Üroloji Uzmanı olmuştur. Androloji üzerine yan dal ihtisas eğitimi bulunmaktadır. 1996 yılında Üroloji Uzmanlığını aldıktan sonra aynı ana bilim dalı başkanlığında göreve başlamış 2000 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Üroloji Ana Bilim Dalı'nda Yardımcı Doçent Doktor olmuştur. 2002 – 2003 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri, O ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
whatsapp
youtube
Etiketler
Afrodizyak etki
Prof. Dr. Mete Kilciler
Prof. Dr. Mete Kilciler
Bursa - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube