20 yaş diş ve gömülü yirmi yaş diş ameliyatları

20 yaş diş ve gömülü yirmi yaş diş ameliyatları

Gömülü dişinizin çekiminin kolaylığı veya zorluğu dişin pozisyonu ve kök oluşumu gibi birkaç duruma bağlıdır. Gömülü diş çekimi sırasında diş pozisyonuna bağlı olarak,  Tek parça olarakta  bazen de kökleri ayırılarak çıkartılması gerekebilir.

Gömülü dişlerinin çekimi Bazı Durumlarda  lokal anestezi, damar yolu ile sedasyon yada genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Sizin için hangi anestezi uygulamasının uygun olduğuna Çene Cerrahisi uzmanı ile kararlaştırılacaktır.

Genç hastalarda olgunluk dişlerinin kökleri tam gelişmediğinden, çevreleyen kemik daha yumuşak olduğundan ve komşu dokularla, sinirleri zedeleme olasılığı az olduğundan çekimi daha kolaydır. Yaş ilerledikçe işler biraz daha zorlaşmaktadır.

Yirmi yaşında çıkacak olan dişler bizleri rahatsız edebilmektedir. Bu yüzden bu yazımız üzerinde sizlere için sunduğumuz 20 yaş diş önerilerimizi inceleyebilirsiniz. 20 ‘lik dişlerin nezam sorun çıkaracağını kestirmek zordur ama sorun çıkartırsa da  genç yaşlarda çektirmekte fayda bulunmaktadır. Bunun nedenleri arasında yaş ilerledikçe, özellikle 30 lu yaşların sonuna gelindiği zaman, hem dişin kökleri gelişmekte hem de çevre kemik sertleşmesinden dolayı çekimi görece daha zor olabilmektedir. Genç yaşlarda bulunuyorken, ileride sorun olmasından dolayı tespit edilen dişler basitçe çekilmektedir. Bu nedenle düzenli şekilde diş hekimi kontrolü altında olunması gerekmektedir.

20 Yaş Dişlerinin Cerrahi Çekimleri

Bzı Durumda Gömülü 20 yaş dişleri ağrılı olup, enfeksiyona yol açabilirler. Komşu dişe veya diş köküne baskı yaparak zarar verebilirler. Eğer gömülü dişi çevreleyen kese sıvı dolup, kistik bir yapı oluşturacak şekilde genişlemeye başlarsa daha ciddi sorunlar ortaya çıkarabilirler.

Kist büyüdükçe etrafındaki kemiğe, sinir dokusuna veya komşu dişlere kalıcı hasarlar verebilirler.

Bazı Gömülü 20 yaş diş uygulamaları Sedasyon veya Genel Anestezi eşliğinde

20 ‘lik dişler çene kemiğinde yer alan konumu nedeniyle farklı tekniklerle cerrahi olarak çekilmektedir. Operasyon lokal anestezi altında yapıldığından hiçbir zaman ağrı oluşmamakta ve hasta tarafından hissedilmemektedir. Bununla beraber bu uygulama hasta gözündeki büyüklüğü düşüncesi insanları korkutmaya devam etmektedir. Hekim yapacağı her uygulamayı bu operasyon içerisinde hastasına anlatarak onu daha rahat hissettirmektedir.

20 lik diş çekimi uygulamalarında, hekim bazı tavsiyelerde bulunabilmektedir. Bu tavsiyeler, tamponu belli süre ısırmak, tükürmemek ya da yara yerini temiz tutmak gibi durumlardır. Gerek duyulması durumunda ağrı kesici ve gargara tarzı ilaçlar reçete olarak alınabilmektedir. Çekim sonrası buz uygulamak ortaya çıkabilecek olan şişliği minimuma indirmektedir. Hekim gerek duyarsa hastasına buz vermektedir. Uyuşukluk 3-4 saat sonra geçmektedir. Uyuşukluk geçtikten sonra hafif bir ağrı hissedebilirsiniz.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
whatsapp
Etiketler
20lik diş çekimi
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube