Ozon tedavisi ağrıları önlüyor

Ozon tedavisi ağrıları önlüyor

Ozonun hücreleri yenileyici etkilerinin yanında daha bir çok biyolojik yararlanımı söz konusudur. Ozon tedavisi bazen tek başına yarar sağladığı gibi bazen de diğer tedavilerle birlikte verilmesi geçmeyen ağrılar için umut olmaktadır.

Ağrı tedavisinde ozon kullanımı

Ağrı insanı rahatsız eden nahoş bir duygudur. Nedeni ne olursa olsun mutlaka tedavi edilmelidir. Ağrı kesiciler kullanıldığında mide bağırsaklarda ülser, kanama, kalpte, karaciğer ve böbreklerde oluşan sıkıntılar nedeni ile insanlar ilaç kullanmaktan kaçınmakta ve gittikçe daha doğal tedavilere yönelmektedirler. Ozon tedavisi doğal tedaviler bakımından bilimsel araştırmalara konu olmuş ve olumlu neticeleri kanıtlanmış tedaviler arasında yer almaktadır.

Ozon nedir?

Ozon bünyesinde üç oksijen taşıyan doğal bir maddedir. Hemen hemen yan etkileri olmayan güvenli bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Ağrı tedavisinde ozon kullanımının etkinliği kanıtlanmıştır. Ozon ağrılı problemli dokulara aktif oksijeni vererek ağrının oluşmasına katkı sağlayan aracılık eden farklı enflamasyon maddelerinin oluşumunu azaltmakta ve tedavi edici bir etki oluşturmaktadır.

Ağrılar nasıl sınıflandırılır?

Ağrı; Vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan gerçek yada olası bir doku hasarı ile birlikte bulunan, insanın geçmişteki deneyimleri ile ilgili duyusal hoş olmayan bir duyudur. Ağrı duyusu kişiseldir. Birisi diğerinin ağrısını duymaz. Ağrı akut ve kronik olarak iki temelde ele alınır.

Akut Ağrı: Herhangi bir düşme, çarpma, kesilme, çizilme sonucu hissettiğimiz o anda olan anlık ağrıdır. Ve bu tür ağrılar genellikle geçicidir.

Kronik Ağrı: Bir insanda 3 veya 6 aydan fazla süren bir ağrı söz konusu ise bu kronik yani geçmeyen ağrı sınıfına girer. Hasta sadece ağrı yakınması değil uyku düzeninin bozulması ve psikolojik, moral bozukluğu olarak da rahatsızlığını ifade eder.

Ozon Hangi Ağrılarda Etkili:

•             Bel boyun fıtıkları

•             Damarhastalıkları ve bunlara bağlı ağrılar

•             Kas-Eklem rahatsızlıklarına bağlı ağrılar

•             Romatizma ve kireçlenme ağrıları

•             Nöropatik ağrılar, özellikle diyabet hastalarında görülen ağrılar

•             Kronik enflamatuar ve dejeneratif hastalılara bağlı ağrılar, osteoartritlerde

•             Migren ve diğer baş ağrıları

•             Kronik yorgunluk, fibromyalji sendromunda

Bu makale 22 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Nurettin Lüleci

Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ, İzmit'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarula tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olmuştur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı'nda Ağrı Bilimi (Algoloji) eğitimini, İtalya'da nükleoplasti eğitimini tamamlamış ve Amerikan Clarus Medikal tarafından sertifikalandırılmıştır.  1999 yılında Doçent olmuş olan Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı'nı kurmuş, Profesör Doktor olarak Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Algoloji Bilim Dalı Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 2011 yılında Sağl ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
Etiketler
Ozon tedavi
Prof. Dr. Nurettin Lüleci
Prof. Dr. Nurettin Lüleci
İstanbul - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube