Ultrasonik piezo burun estetiği operasyonu sonrası masaj

Ultrasonik piezo burun estetiği operasyonu sonrası masaj

Ultrasonik Piezo Burun Estetiği Operasyonu, burun bölgesinde şekil bozukluklarını, solunum problemlerini ses dalgalarıyla gideren bir operasyondur. Ultrasonik Piezo Burun Estetiği Operasyonunun, geleneksel yöntemlerden farkını ve faydalarını daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Piezo yöntemi, burunda ameliyat sonrası oluşacak morluk ve şişlikleri yok denecek kadar az seviyeye indirir ve operasyon ses dalgalarıyla uygulandığı için buruna şekil vermek daha muazzam bir şekilde gerçekleştirilir. Burun estetiğinde fonksiyonu korunmuş ve estetik olarak yüzle uyumlu bir burun yapısı oluşturulmalıdır. Ultrasonik Piezo Burun Estetiği Operasyonu sonrasında buruna uygulanacak masajı da ihmal etmemek en önemli unsurlardan biri.

Ödem ve Şişliklerin İnmesi İçin Yararlıdır

Ultrasonik Piezo Burun Estetiği Operasyonu sonrasında, yüz bölgesine nazik bir şekilde masaj yapılması uygundur. Yüz bölgesinde iki tarafa birden, alt göz kapaklarında alt tarafa parmakların konması ve yüz cildinden aşağıya doğru boyun köprücük kemiğine kadar inen bir sıvazlanmayla yapılan masaj, ameliyat sonrasında oluşabilecek ödem ve şişliklerin inmesi için yararlıdır. Tabii, bu masaj estetik cerrahın onayıyla uygulanmalıdır.

Doktorunuzun Önerilerine Uymanız Şart

Burun masajı, burun estetiği operasyonu sonrası burunda meydana gelecek ödemi azaltan bir lenf drenajı sağlayabilir. Ancak masaj, ameliyat sonrasında buruna şekil verilmesi için uygulanmaz. Ama bir ihtimal, eğri burunlara yapılan masaj bu açıdan fayda sağlayabilir. Ancak bu istisnai bir durum. Burun estetik operasyonunda, kemik ve kıkırdaklar düzeltilir, daha sonra yumuşak dokuların uyum sağlanması için bekleme sürecine geçilir. İşte bu dönemde, dokuların esneyebilmesi için masaj oldukça faydalıdır. Ama önemli olan bu masajın nasıl uygulandığıdır. Örneğin, masajın çok şiddetli uygulanması ödemin artmasına ve burun yapısında tahribata sebep olabilir. Bu sonuçlara maruz kalmamak için, doktorunuzun masaj önerilerine harfiyen uymalısınız.

Özetle, burun estetiği operasyonundan sonra uygulanan masaj, sınırlı ve dikkatli bir biçimde yapılmalıdır. Ayrıca masaj, her ameliyat sonrasında gerekmediği için, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2000-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Bölümünde gözlemci olarak çalışan Op. Dr. Önder AKDENİZ, 2001-2002 yılları arasında Universal Hospital Alman Hastanesi'nde, 2002-2014 yılları arasında ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına Bursa Ceylan İnternational Hospital devam eden Op. Dr. Önder AKDENİZ'in başlıca ilgi alanları; Burun Estetiği ve Cerrahisi, Septoplasti Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Endonazal Endosko ...

Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube