Son trend: prp

Son trend: prp

Son zamanlarda estetik uygulamaların arasında PRP’yi sık duymaktasınız. Peki PRP nedir? Kime nasıl uygulanır? Kimler uygulayabilir? Niçin uygulanır? Nerelere uygulanır? Ve etkileri neler? Bu kısa yazı PRP hakkında...

"Platelet Rich Plasma" platelet (trombosit) hücrelerinden zenginleştirilmiş plazma uygulamasının kısaltımıdır. Uygulanacak kişiden az miktarda kan alınıp bu kandaki bileşenlerini ayrıştırıp, elde edilen "platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın” kişiye cilt gençleştirme, saç güçlendirme ve yapılanmasına destek olma amacıyla vücuda uygulama işlemidir.

Özellikle yüz bölgesi için uyguladığım PRP, iğne ile enjeksiyon şeklinde, cilde direk sürmek veya dermaroller ile kombine edilecek şekillerde uygulanabilir.

Vücuttaki hasarlı hücrelerin onarımını sağlayan hücreler arasında trombositleri saymak mümkün. Bu hücreler büyüme faktörleri, dermal fibroblast hücre yenileme faktörleri gibi kolajen yapımında önemli rolü olan faktörler salgılayarak "doku yenileme" ye yardımcı olurlar. PRP yöntemiyle amaç; ayrıştırma işleminden geçirilerek elde edilen saf trombositleri ve büyüme faktörlerinin ihtiyaç duyulan bölgeye çok daha fazla miktarda ve doğrudan ulaşmasını sağlamaktır.

Bu sayede kolajen üretiminin oluşmasını uyarmada etkili olan PRP yöntemi, cildimizin gençleştirilmesinde saç, yüz, vücut yani vücudumuzun her alanının hızla yenilenmesini sağlamada en etkili yöntemlerin başında gelmektedir.

PRP'yi 3 veya 4 seans öneriyorum. 15 gün veya 1 ay arayla seans uygulamaları uygun. İlk uygulama sonrası normalde ciltte parlaklık ve aydınlanma şeklinde bir etki ortaya çıkar. Bu etki onarım süreci uygulanan seanslar sonrasında etkili biçimde görülmeye başlar. Bir senenin sonunda ise tekrar uygulayıp maksimum etkiyi yaratmaya hedefliyorum.

Peki kimler bu uygulamaları yapabilir? Minimal invazif işlemler arasında sayılmasına rağmen, PRP ve benzer bir çok işlemde hastaya çeşitli yerlerden ve fazla sayıda enjeksiyonlar yapılmaktadır. Bu nedenle estetik işlemleri arasında PRP’nin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik cerrahi ve Dermatoloji uzmanları tarafından uygulanması gerekmektedir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Rıza Öreroğlu

Etiketler
Cilt gençleştirme
Op. Dr. Ali Rıza Öreroğlu
Op. Dr. Ali Rıza Öreroğlu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube