Sinüzit ameliyatı nedir?

Sinüzit ameliyatı nedir?

Burun çevresinde bulunan ve her biri burun içerisine açılan boşluklara sinüs denir. Sinüslerin iltihaplanması durumuna da sinüzit adı verilir. Sinüzitlere genellikle ilaç ve benzeri tedavi yöntemleri uygulansa da ileri derecedeki rahatsızlıklar sinüzit ameliyatı ile tedavi edilir.

SİNÜZİT AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Endoskopik yöntemlerle yani görüntülü muayene ve ameliyat şeklinde gerçekleştirilebilen sinüzit ameliyatı lokal ya da genel anestezi ile yapılabilir. Endoskopik yöntemlerle yapılan sinüzit ameliyatı, bu sayede burnun diğer kısımlarına dokunmadan rahatlıkla tedavi fırsatı sunmaktadır. Böylelikle doktor dar ve karanlık alanda rahatlıkla çalışabilir ve hastanın ihtiyacı olan tedaviyi gerçekleştirebilir.

SİNÜZİT, AMELİYATTAN SONRA TEKRAR GERÇEKLEŞİR Mİ?
Sinüzit ameliyatından sonra hastanın şikayet ettiği durumun tekrarlanma olasılığı son derece düşüktür. Fakat sinüzitin alerjik nedenlerle de gerçekleşebilmesi, bu durum için özel bir dikkat gerektirir.

SİNÜZİT AMELİYATI SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Sinüzit ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken en önemli durum temizliktir. Yapılacak pansuman ile sağlanacak steril durum, burnun ameliyat sonrasında iyileşebilmesi için büyük önem taşır. İlk zamanlarda doktor tarafından gerçekleştirilecek pansumanlar, zamanla doktorun da onay vermesi durumunda hasta tarafından da yapılabilir. Sinüzit ameliyatı sonrası bir diğer önemli faktör, belirli aralıklarla muayene işleminin gerçekleştirilmesidir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Orhan Alan

Op. Dr. Orhan ALAN, 1965 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başaldığı tıp eğitimini 1989 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Kürsüsü'nde ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniğinde 1 yıldan  fazla süre asistan olarak çalışmış ve ardından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'nde asistanlığa ihtisasını yapmış ve KBB Uzmanı olmuştur. İhtisası sırasında burun ve solunum fizyolojisi üzerinde araştırma ve tez çalışması yapmış olan Op. Dr. Orhan ALAN, o yıllardan beri burun estetik ameliyatlarına ayrıca ilgi göstermiş, pek çok burun estetiği ve KBB ameliyatı yapmıştır. Hem eğitimi esnasında  hem de sonrasında ...

Etiketler
Sinüzit ameliyatı
Op. Dr. Orhan Alan
Op. Dr. Orhan Alan
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube