Silikon ve meme büyütme ameliyatı

Silikon ve meme büyütme ameliyatı

Sekonder bir cinsiyet belirleyicisi olan meme kadınlar için adeta şık bir kıyafetin tamamlayıcısı gibi vazgeçilmez bir aksesuardır. Meme büyütme ameliyatları sıklıkla silikon protezler kullanılarak yapılmaktadır.

Günümüzde düz veya pürtüklü yüzeyli, sıvı veya jel dolu silikonlar mevcuttur. Diğer tip silikonlar pek tercih edilmemektedir. En sık kullandığımız silikon tipi jel silikonlardır. Etrafı kalın bir zarla çevrili silikon protezlerin içi jel silikonla doludur. Vücut için herhangi bir zararlı etkisi olmayan bu protezler vücuda tam uyum sağlamaktadır. Protezlerin dokunmakla, üzerine yatmakla sıkıştırma ile patlaması mümkün değildir. Sıklıkla meme dokusunun altına veya göğüs kasının altına yerleştirildiğinden emzirme gebelik gibi durumlarda herhangi bir problem oluşmamaktadır. Silikonun süte veya bebeğe zarar vermesi kesinlikle söz konusu değildir. Meme kanserine yol açmadığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.

Sıvı ve Jel Dolu Silikon Dolgular

Silikon yerleştirilen hastalar göğüslerine daha duyarlı olduğundan olumsuz herhangi bir durumda hekime danışma olasılığı daha yüksektir. Bu sebeple istenmeyen bir durumda erken tanı ve tedavi şansı artmaktadır. Silikon protezlerin kıvamı normal meme dokusuna yakın olduğundan dokunmakla meme altında hissedilmesi mümkün değildir. Silikon protezler koltuk altı, meme başı ve meme altından yerleştirilebilir.

meme operasyon teknikleri

Silikon Protezlerin Yerleştirme Bölgeleri

1) Koltuk Altı

2) Meme Başı

3) Meme Altı

Her 3 yöntemde de iz kalmamaktadır. Yerleştirilecek protez boyutu hastanın kullanmak istediği sütyen bedenine göre hasta ile birlikte tespit edilmektedir. Ameliyat sonrası kolların omuzdan hareketi ile bir miktar ağrı oluşabilir. Bu sebeple 2 - 3 hafta kolların omuzdan hareket ettirilmesi ve ağır eksersiz önerilmemektedir. Silikon sonrası oluşabilecek problemler diğer ameliyatlarla aynıdır. Çok nadiren silikon etrafı vücut tarafıdan oluşturulan ince bir zarla çevrilip şekil bozukluğuna neden olabilir. Bu gibi durumlar küçük müdahalelerde kolayca düzeltilebilir. Modern tekniklerle üretilen silikon protezlerde bu tür komplikasyonlar oldukça nadirdir.

Ameliyat sonrası elde edilen güzel sonuçlarla hastaların kendine güveni artmakta, bu da sosyal yaşamda ve aile içinde mutluluğa sebep olmaktadır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Saffet Örs

Doç. Dr. Saffet ÖRS, lise öğrenimini 1989 yılında Gaziantep 19 Mayıs Lisesi'nde bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2001 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında birçok farklı kurumda görev yapmış olan Doç. Dr. Saffet ÖRS, mesleki çalışmalarına kendi kliniği olan SO-EP Estetik Güzellik ve Lazer Merkezi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi, Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, ISAPS (International Aesthetic and Plastic Surgery Society), Estetik Plastik Cerrahi Derneği ve Türk Tabipler Birliği üyesi olup yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen pek çok eğitim, konferans ve kongreye katılmıştır.  ...

Etiketler
Meme silikonu
Doç. Dr. Saffet Örs
Doç. Dr. Saffet Örs
Kayseri - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube