Ozon nasıl bir yöntemdir

Ozon nasıl bir yöntemdir

Ozon doğada bulunan 3 oksijen atomundan oluşan renksiz, keskin kokulu, kararsız bir moleküldür. Saf halde toksik etkilidir. Bundan dolayı medikal ozon denildiğinde %95 O2, %5 ozon kastedilmektedir. Vücutta çok çeşitli etkileri olmakla beraber en önemli etkisi kanın oksijen taşıma kapasitesini arttırır ve dokularda oksijenin salınımını arttırır. Bunun sonucunda hücreler beslenir ve toksinlerin atılımı kolaylaşır. Anti-oksidan sistemi aktive eder. İmmün sistemi düşük dozlarda aktive eder yüksek dozlarda ise baskılar. Ağrı kesici, antiinflamatuar etkiye sahiptir. Detoksifikasyonu karaciğer filtrasyonunu arttırarak aktifleştirir. Tüm bu etkiler sayesinde çok geniş bir kullanım alanına sahip bir tedavi metodudur. En çok kullanıldığı durumlar arasında kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji, anti-aging , dolaşım problemleri, enfeksiyon hastalıkları, akciğer hastalıkları, ağrılı tüm sendromları sayabilirirz.

En sık uygulanma şekli hastanın kanını alarak uygun dozda ozonlanıp tekrar hastaya verilmesidir. Eklem içi, kas içi, rectal, nasal gibi farklı uygulamalarda mevcuttur. Uygulanmasına engel çok fazla durum olmamakla beraber favizm ve hipertiroididzm durumlarında kontrendikedir. Sadece hastalık durumunda değil sağlıklı bireylerdede anti aging ve detoksifikasyon amacıyla yaygın kullanımı olan doğal bir tedavi metodudur.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Murat Yıldırım

Uzm. Dr. Murat YILDIRIM, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve 2008 yılında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi sonrasında 2008 - 2010 yılları arasında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2010 - 2015 yılları arasında ise Metafiz Fizik Tedavi Dal Merkezi'nde görev yapmış olan Uzm. Dr. Murat YILDIRIM, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Acıbadem Bursa Hastanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği, Huneke'ye göre Bilimsel Nöral Terapi ve Regülasyon Derneği (BNR), Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Derneği (BTR), Manuel Terapi Derneği (MTD) ve Tabipler Odası gibi birçok mesleki ku ...

Etiketler
Ozon tedavisi yararları
Uzm. Dr. Murat Yıldırım
Uzm. Dr. Murat Yıldırım
Muğla - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube