Normal boşalma ne kadar sürer?

Normal boşalma ne kadar sürer?

Normal boşalma ile ilgili çok çeşitli tanımlamalar bulunmaktadır. Kimi uzmanlar belli dakikalardan söz etmişler örneğin 3 dakika 5 dakika vs. Kimileri eşten sonra boşalıyorsanız normal boşalıyorsunuz gibi yorumlar yapmışlardır. Ancak en çok üzerinde uzlaşılan  tanım sanıyorum kişinin istediği zaman boşalabilmesi gibi görünmektedir. Örneğin eşiniz 1 dakikada orgazm oldu ve sizde 1 dakikada boşaldınız, bir sonraki ilişkide tutmak istediniz ve 10 dakika kadar tutabildiniz. Yani başka bir deyişle boşalmadan önceki anları farkedip durdunuz ya da farklı pozisyonlarla boşalmayı isteğiniz noktaya kadar ertelediniz.

Erken boşalmada boşalmadan önceki duyumlar algılanamadığı için kişi heyecanlanır ve boşalır. Ortalama süre çoğunlukla 1-2 dakika sürer. Bu süre kimi zaman 2-3 dakikayı bulurken kişi kimi zaman 2-3 saniyede boşalır.

Geç boşalma da kişi istemesine rağmen boşalamaz ve çoğunlukla elini kullanmadığında boşalamaz. Bu süre saatleri bulabilir. Erken boşalan birine cazip görünsede sıkıntılı bir durumdur. Tedavisi erken boşalmaya göre zordur.

Tedavide bizim yaptığımız, boşalmadan önceki plato dönemini uzatmak ve kişiye durdurmayı, ertelemeyi ve istediği zaman boşalabilmeyi öğretmektir. Bununla ilgili eşli ve eşsiz yapılan ortalama 8 egzersizle yaklaşık bir ayda kişi boşalmasını kontrol eder hale gelir. Bunun dışında kullanılan ilaç sprey vs etkisizdir. Ya da geçici çözüm sağlar.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube