Meme küçültme ameliyatı ve sonrası

Meme küçültme ameliyatı ve sonrası

Memenin yapısal  ya da edinsel yani doğum yada kilo alımına bağlı büyüklüğü birçok kadın için önemli bir sağlık problemidir.

Başlıca şikayetler arasında:

-  Boyunda düzleşme ve ağrı

-  Omuzlarda çökme ve sütyen izi

-  Kimi hastalarda solunum güçlüğü

-  Meme altı pişikleri, koku

-  Meme derisinde çatlaklar

-  En önemlisi sosyal hayatta istediği gibi giyinememe

CERRAHİ TEKNİK

Ters-T dediğimiz klasik teknik yada ‘İ’ şeklinde yani sadece meme başı ve meme altına doğru uzanan kesilerle fazla olan deri, yağ ve meme dokusu çıkartılmaktadır. Her iki teknikte izler kalmakla birlikte bu izler bir, birbuçuk sene zarfında belirginliğini yitirmektedir.

Meme küçültme ameliyatı sonrası tekrar hamile kalırsanız emzirmeyle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz yada aşırı kilo alımına bağlı tekrar memelerde büyüme görülebilir.  Bu konuları ameliyat öncesi doktorunuzla görüşmeyi unutmayın

İYİLEŞME SÜRECİ

Meme küçültme ameliyatı sanıldığının aksine yoğun ağrılı bir ameliyat değildir. Ameliyat sonrası 2. günde duş almaya başlayabilirsiniz. Ilk 2 hafta ağır eşyalar taşımayın ve yürüyüş tarzı hareketler dışında fitness- aerobik tarzı hareketlerden uzak durun.

Ameliyat sonrası 1 ay boyunca balensiz ve süngersiz,  göğsü tamamen içeren sütyenler kullanmalısınız. Spor ve yüzmeye yara yeri problemi yaşamayan hastalar 1 . aydan sonra başlayabilir.

Yaranın iyileşmesi ve memenin eski yumuşaklığına ulaşması ortalama bir yılı bulmaktadır.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Etiketler
Meme küçültme ve dikleştirme
Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube