Mei zen yöntemi ile kozmetik akupunktur

Mei zen yöntemi ile kozmetik akupunktur

Mei zen güzel insan anlamına gelir. Bu teknikle sadece cilt değil kişinin kendisi de tedavi edilir. Hastaya bütün olarak bakılır. Seansta önce akupunktur ile enerji dengelemesi yapılır sonra kozmetik akupunktur uygulamasına geçilir.

Mei zen kozmetik akupunktur bir anlamda yüz estetiği ve antiaging tedavisidir. Mei zen ile ciltteki kollajen ve elastin sentezi arttırılır. Kollajen ve elastinin artması cildin canlanmasını ve elastikiyetinin artmasını sağlar. Kozmetik akupunktur tedavisi ile cilt görüntüsü iyileşir, ince çizgiler kaybolur, derin kırışıklıklar azalır, sarkmalar bir miktar toparlanır. Kişiler daha sağlıklı ve genç görünürler. Mimiklerin ve yüz ifadesinin doğallığını kaybetmemesi de kozmetik akupunkturun başka bir avantajıdır.

Kozmetik akupunktur tedavisinden estetik operasyon ile elde edilebilecek bir sonuç beklemek doğru değildir. Vücuda herhangi bir ilaç verilmeden, sadece akupunktur iğneleri ile vücudun kendi kendisini onarma mekanizmalarının faaliyete geçirildiği unutulmamalıdır. Kozmetik akupunktur cilde doğal bir gençleşme sağlar.

Geleneksel Çin Tıbbının temelinde koruyucu hekimlik vardır. Kozmetik akupunktur da böyledir. Cilt yıpranmadan onun iyi halini muhafaza etmek, yıpranmış cildi onarmaktan daha iyi sonuçlar verir. Erken yaşlarda daha iyi ve kalıcı sonuçlar alınır. Yüz için 30 veya 40 yaş civarında, boyun için 40 veya 50 yaş civarında tedaviye başlamak idealdir.

Mei zen kozmetik akupunktur yöntemi Amerika’da çok sayıda klinik gözlemler ile kendini kanıtlamış, olumlu sonuç alınması oranı %90’ın üzerinde olan bir yöntemdir.

Mei zen yöntemiyle kozmetik akupunkturda yüz ve boyun için uygulanan iki ayrı protokol vardır. Bu iki protokol aynı seansta uygulanmaz.

         Başlangıç tedavisi 5 hafta süreyle haftada 2 kez uygulanan 10 seanslık kür halinde yapılır. Başlangıç protokolü seansları asla aksatılmamalıdır. Zamanı durdurmak mümkün olmadığından tedavi sonucunda elde edilen iyileşmeyi koruyabilmek için belirli aralıklarla tekrar seansları yapılmalıdır.

Sigara ve alkol kullanımı, koruyucu kullanmadan aşırı düzeyde güneş ışınlarına maruz kalmak tedavinin başarısını etkiler. Sigara ve alkolden kaçınmak, bol su içmek, güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak gerekir

         Kişinin bünyesine göre alınan olumlu sonuç değişmektedir. Sonuç alma genel akupunktur tedavilerinde olduğu gibi bazen  birinci seanstan sonra, bazen yavaş yavaş, bazen de tedavinin bitiminde olmaktadır. Tedavi uygulanan kişi kendisini daha zinde ve sağlıklı hissetmesine rağmen, genel akupunktur tedavisinde ortalama %20-30, kozmetik akupunkturda ise %10 civarında hastayı ve doktoru memnun etmeyen sonuçlar olabilir.

         Kozmetik akupunkturun bazı olumlu yan etkileri de vardır. Ateş basmaları azalır, gece terlemeleri azalır, hafif depresyon iyileşir, anksiyete, azalır, uykusuzluk azalır, baş ağrıları azalır, sindirim sorunları azalır. Kırışıklık tedavisi için hekime gelen hastanın genel sağlığı pozitif yönde etkilenir.

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dilek İnan

Dr. Dilek İNAN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2012 Yılında Yeditepe Üniversitesi'nde düzenlenen Akupunktur eğitimini birincilikle tamamlamıştır. 2013 Yılında Dr. Martha Lucas'tan Mei Zen, Kozmetik Akupunktur, İnfertilite, Nabız, Fitoterapi, qigong eğitimlerini alan Dr. Dilek İNAN, 2014 yılında Nöral terapi 2. basamak eğitimini yine 2014 yılında Su jok akupunktur 1. aşama eğitimini tamamlamıştır. Dr. Dilek İNAN, 2017 yılında Medipol Üniversitesinin düzenlediği Homeopati, 2017 yılında düzenlediği Kupa Terapi, 2018 yılında düzenlenen Mezoterapi eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul / Bakırköy'de bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. ...

Etiketler
Akupunktur
Dr. Dilek İnan
Dr. Dilek İnan
İstanbul - Akupunktur
Facebook Twitter Instagram Youtube